Oldal kiválasztása

Ifjúsági kör:

Szeretnénk bemutatni Nektek a gyülekezetünkben tavaly szeptember óta újra elindult református ifjúsági kört.

Néhány lelkes fiatal ugyanis úgy döntött, hogy szeretne a vasárnapi Istentiszteleten kívül is találkozni, egymást jobban megismerni, az Istenbe vetett hitet együtt elmélyíteni. Várunk szeretettel Téged is, ha fiatal felnőttnek érzed magad, de még nem léptél ki a harmincas éveidből, és szeretnél kéthetente, szombatonként 16.00-tól egy fiatalos, jókedvű társaságnak a része lenni. Alkalmainkon gitáros ifjúsági dalokat éneklünk együtt, azután a mindennapi életünket érintő kérdéseket beszéljük meg. Ilyenkor lehetőségünk van egymástól tanácsokat kérni, egymásnak segítséget nyújtani is. Ízelítőként eddig felmerült témáink: barátság, családi kapcsolatok, milyen keresztény fiatalnak lenni a mai világban, tudomány és vallás, vágyaink, képmutatás… A témákat könnyed stílusban, de mélységeiben beszéljük át a Biblia tanításaira támaszkodva. Az összejöveteleinket estébe nyúló közös játékok, sütizések-teázások (esetleg kávézások ) színesítik. Mihelyt megérkezik a jó idő,  szabadtéri programokat is szervezünk: biciklizős piknikezés, Tisza-parti dicsőítés, játékok… 

Csoportunk önszerveződő, tehát a témákat előzetesen együtt találjuk ki, és minden alkalomra önkéntesen más-más ember készül fel, természetesen lelkészünk segítségével, támogatásával. Közös célunk, hogy ezzel a körrel is támogassuk azt, hogy Ti, fiatal felnőttek megtaláljátok a helyeteket gyülekezetünkben a vasárnapokon túl is. Gyertek, ismerjük meg egymást, kössünk barátságokat, töltsünk vidáman minőségi időt együtt és találjuk meg közösen azokat a helyeket, ahol együtt szolgálhatunk Istennek!

Helyszín: Gyülekezeti ház tetőtere

Ha kérdésed lenne írj a gabriel.zsuzsa@gmail.com email címre, vagy a facebookon keress meg minket IFI – Szolnok – Református ifjúsági kör néven!

Szolnoki Református Egyházközség