Oldal kiválasztása

 

“Akár esztek tehát, akár isztok, bármi mást cselekesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek!” 1Kor 10. 31

A fenti Ige biblikus és reformátori választ ad céljainkra. Soli Deo Gloria – Egyedül Istené a dicsőség. Egyéni és gyülekezeti életünk célja: Isten dicsősége. Célunk nem az, hogy sikeresek legyünk, jól érezzük magunkat, még csak nem is az, hogy többen legyünk, hanem Isten dicsőségére élni, tenni, azt hirdetni a világban. Ez azt jelenti, hogy nem vagyunk a középpontban, hanem Isten!

Gyakorlati következmények:

1. Isten dicsősége azt kívánja, hogy egyedül a Szentíráshoz igyekszünk szabni magunkat. Mindennek, ami terveink között szerepel, összhangban kell lennie a Jézus Krisztus evangéliumával.

2. Isten dicsősége azt kívánja, hogy együtt végezzük a szolgálatokat. Nem mi vagyunk középen, hanem Krisztus, nem az egyén dicsősége, hanem a közös szolgálat a Krisztus testében.

3. Isten dicsősége azt kívánja, hogy egységben szolgáljunk. Krisztusnak egy teste: az Egyház. Ennek egységét kell kifejeznie a Szolnoki Református Egyházközségnek.

4. Isten dicsősége azt kívánja, hogy minden területen nagyobb hangsúlyt fektessünk a személyes kapcsolatokra. Isten a maga képére teremtett bennünket, vagyis arra, hogy személyes szeretet-kapcsolatban legyünk Vele és egymással.

5. Isten dicsősége megkívánja, hogy gyülekezeti életünk és alkalmaink rendben, tervezetten menjenek. Isten a “rend Istene”.

6. Isten dicsősége megkívánja, hogy odaszántan végezzük a szolgálatot. Nem feltétlen az emberi siker szolgálja Isten dicsőségét, hanem az odaszántsága.

7. Isten dicsősége megkívánja, hogy felkészültek legyünk. Nagyon fontos a hitmélyítés.

Szolnoki Református Egyházközség