Oldal kiválasztása

Tisztelt Támogatónk! Kedves Barátunk!

 

Isten álma az ember életéről a szeretetkapcsolatokban élt élet. Egy közösség jelenbeli értékei, megmaradása, múltjának értékeiben gyökerezik. A református gyülekezet már a templom építésekor figyelembe vette, hogy Szolnok város számára hozzon létre értéket. Nem csupán istentiszteleti helyet akartak építeni eleink, hanem egy olyan épületet, amelyik méltón illeszkedik a város képéhez és maradandó kincse lesz Szolnok város közösségének, szimbóluma a „szolnokiságnak”. Már 125 évvel ezelőtt, ahogyan ma is, a templomunk épülése Szolnok közös ügye volt, ami összekapcsolta a város lakóit felekezetre és társadalmi különbségekre való tekintet nélkül: templomunk Szolnok Város egységének egyik szimbóluma.

A református gyülekezet így végez aktív szolgálatot Szolnokon (szenvedélybeteg csoport, fiatalok között végzett szolgálat, diakónia), de mindenekelőtt a templomban, gyülekezetben elhangzó igehirdetéseken és a testvéri közösségen keresztül Isten ma is életeket változtat meg, új reménységet és erőt ad ezekben a kritikus hónapokban.

Hálaadással számolhatunk be arról, hogy a templom épületének felújítására összegyűjtöttük a megfelelő forrásokat. A 11. jótékonysági borvacsora – terveink szerint – a támogatóink felé való köszönetet nyilvánítás alkalma lett volna. Sajnálatosan a világjárvány nem teszi lehetővé a személyes találkozást. Ezért találtuk ki, hogy úgy hívjuk meg korábbi és jövőbeni lehetséges támogatóinkat, barátainkat, hogy lehetőségük legyen családjuk körében a vacsora egyik menüjét megkóstolni Bock József válogatott borának társaságában, egyben támogatni gyülekezetünk szeretetszolgálatának munkáját. Reméljük, hogy 2021 decemberében személyesen is fogunk találkozni mindannyiukkal és a Bock Pincészet különleges tételeivel.

Szeretettel várjuk erre a rendhagyó, december 11-i estére és kérjük, – lehetősége szerint – ebben a formában is támogassa közös ügyünket.

 

A 11. jótékonysági borvacsora támogató jegy ára: 12.000,- Ft/fő. Kérjük, hogy ezt az összeget a Szolnoki Református Egyházközség 10404993-00026896-00000005 számlájára utalja legkésőbb december 4-ig. Kérjük, hogy az utalás közleményében tüntesse fel nevét, illetve a „Borvacsora” szót. Kérjük, hogy a fejlécben szereplő e-mail címünkre mindenképpen küldje el címét, telefonos elérhetőségét. Amennyiben a támogatójegyek áránál magasabb összeget utalt át, kérjük tüntesse fel azt is, hogy hány vacsoraadag kiszállítását szeretné kérni. A vacsorát kizárólag szolnoki címekre tudjuk kiszállítani várhatóan 2020. december 11-én 15 óra után.

 

Menü: 1 palack BOCK ROYAL Cuvee ’15

Konfitált kacsacomb, sütőtökös rétessel, vörösboros aszalt szilva raguval

 

Szolnok, 2020, november 24.

 

Tisztelettel:

Dr. Szabó Károly és Végh Miklós

a gyülekezet gondnoka és lelkipásztora

Szolnoki Református Egyházközség