Oldal kiválasztása

 A Szolnoki Református Egyházközség gyülekezeti élete és szolgálata
2020. november 11.

 

Magyarország Kormánya a koronavírusjárvány fokozódó terjedése miatt vészhelyzetet hirdetett ki, és szigorú korlátozó óvintézkedéseket vezetett be országunkban. Ezekhez az óvintézkedésekhez igazodva a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége felhívást tett közzé a gyülekezetek felé (https://reformatus.hu/egyhazunk/hirek/koronavirus-ismet-online-terbe-koltozik-egyhazunk/), melynek figyelembevételével a tavaszi időszakhoz hasonlóan november 11-től visszavonásig ismét szüneteltetünk minden közvetlen érintkezéssel járó egyházi alkalmat.

 

A gyülekezeti életet és szolgálatunkat az alábbi rendben folytatjuk és ajánljuk a testvérek figyelmébe:

 

Istentiszteletek

 • Minden vasárnap 10 órakor istentiszteletet közvetítünk élőben egyházközségünk facebook oldalán (https://www.facebook.com/szolnokref) Szeretettel várjuk, hogy kapcsolódjanak be – számítógép, laptop, tablet vagy okostelefon segítségével – az interneten keresztül az istentisztelet lehetőségébe. Jézus ezt ígérte: „Ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben: ott vagyok közöttük.” Máté 18, 20. Hisszük, hogy ez az ígéret igaz, ha egy időben, együtt, őszinte szívvel állunk meg előtte, rá figyelve, akkor is, ha ezt fizikailag nem egy helyen tesszük.
 • Az istentisztelet videófelvételét közzé tesszük honlapunkon (szolnokref.hu), youtube csatornánkon és egyházközségünk facebook oldalán is, hangfelvételét meghallgathatják, az igehirdetés írott formáját elolvashatják
 • Minden vasárnap ökumenikus istentiszteletet láthatnak felvételről a Szolnok Televízió adásában.
 • Szeretettel ajánljuk figyelmükbe a Magyar Televízió által közvetített, illetve a Magyarországi Református Egyház honlapján közzétett istentiszteleteket is.

 

Hétközi kiscsoportos alkalmak

 • Hétközi kiscsoportos alkalmainkat a szokott időpontokban online videó beszélgetés formájában tartjuk meg. A beszélgetésre a csoportvezető küld elektronikus meghívót a résztvevőknek. Kérjük, ezzel kapcsolatban érdeklődjenek a csoportvezetőknél, illetve a Lelkészi Hivatalban.

 

Gyülekezeti hírlevelek

 • Az internettel rendelkezők számára e-mailen hetente legalább egy körlevelet küldünk, amely tartalmazza a vasárnapi igehirdetést elgondolkoztató kérdésekkel és az aktuális gyülekezeti híreket. Az e-maileket adatvédelmi okokból úgy küldjük, hogy mindenki csak a saját címét látja. Kérjük, hogy aki rendelkezik e-mail címmel jelezze azt a Lelkészi Hivatalban, illetve jelezzék azt is, ha tudnak olyanról, aki szívesen kapna egyházközségünktől e-mailen körlevelet!
 • Az internettel nem rendelkezők számára postai levél formájában juttatjuk el a vasárnapi igehirdetést és gyülekezetünk legfontosabb híreit. Kérjük, hogy amennyiben tudnak olyanról, aki szeretné ezt a levelet postán megkapni, jelezzék azt a Lelkészi Hivatalban!

 

 

Telefonos és online lelkigondozás

 • Ebben az időszakban telefonon vagy online videóbeszélgetésen keresztül ajánljuk fel a beszélgetés és imádság lehetőségét hitbeli, lelki és élethelyzeti kérdésekben, nehézségekben. Ezzel kapcsolatban hívjanak bennünket elérhetőségeinken!

 

 

Lelkészi Hivatal

 • Lelkészi Hivatalunk telefonos illetve e-mailes ügyeletet tart. Hétfőn  9-től 12-ig és csütörtökön 13-tól 17-ig van jelenléti ügyelet a Lelkészi Hivatalban, a feltétlen személyes találkozást igénylő ügyeket telefonos időpont egyeztetés után ezekben az idősávokban lehet intézni a hatályos óvintézkedések felelős betartásával. Sürgős esetben egyeztetés alapján természetesen egyéb időpontot is megbeszélhetünk.
 • A református temetési szolgálatokat elvégezzük a járvány idején is az érvényes óvintézkedések betartásával.
 • Kérjük, amennyiben módjukban áll egyházfenntartói járulékukat, adományaikat utalással fizessék be egyházközségünk számlájára.

 

Szeretetszolgálat 

 • Diakóniai csoportunk továbbra is végzi a Magyar Élelmiszerbankkal és az Aldi áruházzal együttműködésben a megmaradt pékáruk és zöldség-gyümölcs kiosztását a járványügyi szabályok betartásával.

 

Imádkozzunk a betegekért és a betegeket gyógyítókért, a veszélyeztetettekért, azokért, akiket nehéz helyzetbe hoznak a szükségintézkedések. Imádkozzunk gyülekezetünkért, városunkért, népünkért, egyházunkért, vezetőink számára Isten útmutatásáért ebben a helyzetben. Imádkozzunk azért, hogy mennyei Atyánk könyörüljön rajtunk, népünkön, ezen a világon, erősítse meg belé vetett bizalmunkat és szabadítson meg bennünket!

 

Kérjük, hogy jelezzék, ha segítségre van szükségük, illetve, ha segítségre szoruló emberről tudnak környezetükben!

 

“Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.” 2Timótheus 1, 7.

 

Isten áldja és őrizze meg életüket!

 

Szolnok, 2020. november 11.

 

Végh Miklós                                                       Dr. Szabó Károly

lelkipásztor                                                               gondnok

 

 

 

 

Szolnoki Református Egyházközség