Oldal kiválasztása

Aktuális tájékoztató a Szolnoki Református Egyházközség gyülekezeti életével kapcsolatban – 2020. május 13.

 

Tájékoztatjuk a gyülekezetünk élete iránt érdeklődőket, hogy egyházközségünk elnökségének döntése szerint további rendelkezésig az elmúlt hetekben megszokott módon folyik gyülekezetünk élete. Még nem jövünk össze gyülekezeti alkalmakra, hanem a rendelkezésünkre álló infokommunikációs eszközökön keresztül végzett igehirdetési, lelkigondozói és közösségépítő szolgálatot folytatjuk az alábbi csatornákon: 

 

Gyülekezeti honlap

Gyülekezetünk www.szolnokref.hu című honlapján minden vasárnap aktuális istentiszteletbe kapcsolódhatnak be az internettel rendelkezők. Az istentiszteltet videó és hangfelvétel formában is elhelyezzünk honlapunkon, illetve az igehirdetés nyomtatott formában is megtalálható itt. További lelki üzeneteket és gyülekezetünk híreit is olvashatják a honlapra látogatók.

 

E-mail lista, gyülekezeti körlevelek.

Szintén az internettel rendelkezők számára hetente többször e-mailen körlevelet küldünk. „Békeidőben” általában egy körlevelet küldünk hetente, amely tartalmazza a vasárnapi igehirdetést elgondolkoztató kérdésekkel és az aktuális gyülekezeti híreket. A járványveszély miatti kijárási és gyülekezési korlátozás idején hetente több lelki üzenetet illetve aktuális információt is küldünk ezen a csatornán. Az e-maileket adatvédelmi okokból úgy küldjük, hogy mindenki csak a saját címét látja.

 

Postai levelek

Szeretnénk azoknak a Testvéreinknek, akik nem rendelkeznek internettel postai úton minden héten igehirdetéseket és lelki üzeneteket eljuttatni ebben a nehéz időszakban, amikor személyesen nem találkozhatunk.

 

Szolnok TV

A Szolnok Televízió felajánlása szerint minden vasárnap 10 és 18 órakor ökumenikus istentiszteletet sugároz a város lelkészeinek szolgálatával. Ezt az istentiszteletet a televízióban is és az interneten is megtekinthetik.

 

Telefonos lelkigondozás

Ebben az időszakban telefonon (vagy messengeren) keresztül ajánljuk fel a beszélgetés, imádság lehetőségét hitbeli, lelki és élethelyzeti kérdésekben, nehézségekben.

 

Lelkészi Hivatal

Lelkészi Hivatalunk telefonos illetve e-mailes ügyeletet tart, a feltétlen személyes találkozást igénylő ügyekben telefonon egyeztetjük a találkozás időpontját. A református temetési szolgálatokat elvégezzük a járvány idején is. 

 

Szeretetszolgálat

Továbbra is felajánljuk önkéntes munkatárasaink segítségét idős, beteg Testvéreinknek, mindazoknak, akinek erre szükségük van (gyógyszerkiváltás illetve bevásárlás intézése, egyéb segítség).

Diakóniai csoportunk újra indította a Magyar Élelmiszerbankkal és az Aldi áruházzal együttműködésben a megmaradt pékáruk és zöldség-gyümölcs kiosztását-kiszállítását a járványügyi szabályok betartásával. 

 

Kérjük, hogy jelezze, ha segítségre van szüksége illetve, ha nélkülöző, segítségre szoruló  emberről tud környezetében. Kérjük, jelezze, ha Ön vagy ismerősei közül valaki szívesen kapna igehirdetéseket, lelki üzeneteket tőlünk akár e-mailen, akár postán!

 

Kérjük folyamatosan tájékozódjanak honlapunkon, illetve a kiküldött hírleveleket figyelemmel kísérve az aktuális helyzettel és a változásokkal kapcsolatban!

 

„Mert nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.” 2Tim 1,7.

Szolnoki Református Egyházközség