Oldal kiválasztása

A gyülekezeti élet és szolgálat aktuális lehetőségei
a Szolnoki Református Egyházközségben 2021. február 1.

 

Istentiszteletek

– Vasárnap és ünnepnapokon 10 órakor istentiszteletet közvetítünk élőben egyházközségünk facebook oldalán (https://www.facebook.com/szolnokref)

– Az istentisztelet videófelvételét közzé tesszük honlapunkon (szolnokref.hu), youtube csatornánkon és egyházközségünk facebook oldalán is, hangfelvételét meghallgathatják, az igehirdetés írott formáját elolvashatják honlapunkon.

– Vasárnaponként a Szolnok Televízió ökumenikus istentiszteletet sugároz.

– Szeretettel ajánljuk figyelmükbe a Magyar Televízió által közvetített, illetve a Magyarországi Református Egyház honlapján közzétett istentiszteleteket is.

 

Hétközi kiscsoportos alkalmak

– Hétközi kiscsoportos alkalmainkat online videó beszélgetés formájában tartjuk meg:

 

Hétfő 18.00 Cursillo csoport. Kapcsolattartó, hitmélyítő alkalom a református cursillo tanfolyamon már részt vettek számára.

Kedd 07.30 A kedd reggeli csoportban a vasárnapi igehirdetésről beszélgetünk

Kedd 18.00 Dömösi kör. Szenvedélybetegséggel és életvezetési problémákkal küzdőknek nyújt segítséget befogadó légkörével őszinte, nyílt beszélgetéseivel. A beszélgetéshez nem csak szenvedélybetegek csatlakozhatnak.

Szerda 18.00 A szerdai csoportokban a vasárnapi igehirdetésről beszélgetünk

Csütörtök 16.00 Simeon és Anna kör. A gyülekezet szenior köre. A résztvevők életkérdéseikről beszélgetnek egy rövid bibliai bevezető alapján. A beszélgetésbe fiatalabbak is bátran bekapcsolódhatnak. Jelenlegi téma: Jézus példázatai.

Csütörtök 18.00 Kereszt-kérdések. Sorozat a keresztyénség lényegéről. Ezt a sorozatot egészben lehet megérteni, ezért erre az alkalomra új csatlakozókat a sorozat újra elindításakor tudunk fogadni. A jelentkezés folyamatos, az előzetesen jelentkezőket az új sorozat indításakor értesítjük.

Kedd kivételével minden nap 20.00 Online imaközösség

 

A csoportbeszélgetésekre a csoportvezető küld elektronikus meghívót a résztvevőknek.

Aki szívesen bekapcsolódna online beszélgetésbe, jelezze azt e-mailen nekünk! Megfelelő számú jelentkező esetén a meglévők mellett új csoportot is indítunk.

Gyülekezeti hírlevelek

– Az internettel rendelkezők számára e-mailen hetente legalább egy körlevelet küldünk, amely tartalmazza a vasárnapi igehirdetést elgondolkoztató kérdésekkel és az aktuális gyülekezeti híreket. Az e-maileket adatvédelmi okokból úgy küldjük, hogy mindenki csak a saját címét látja. Kérjük, hogy aki rendelkezik e-mail címmel jelezze azt a Lelkészi Hivatalban, illetve jelezzék azt is, ha tudnak olyanról, aki szívesen kapna egyházközségünktől e-mailen körlevelet!

– Az internettel nem rendelkezők számára postai levél formájában juttatjuk el a vasárnapi igehirdetést és gyülekezetünk legfontosabb híreit. Kérjük, hogy amennyiben tudnak olyanról, aki szeretné ezt a levelet postán megkapni, jelezzék azt a Lelkészi Hivatalban!

Telefonos és online lelkigondozás

– Ebben az időszakban telefonon vagy online videóbeszélgetésen keresztül ajánljuk fel a beszélgetés és imádság lehetőségét hitbeli, lelki és élethelyzeti kérdésekben, nehézségekben. Ezzel kapcsolatban hívjanak bennünket elérhetőségeinken!

 

Lelkészi Hivatal

– Lelkészi Hivatalunk telefonos illetve e-mailes ügyeletet tart. Hétfőn 9-től 12-ig és csütörtökön 13-tól 17-ig van jelenléti ügyelet a Lelkészi Hivatalban, a feltétlen személyes találkozást igénylő ügyeket telefonos időpont egyeztetés után ezekben az idősávokban lehet intézni a hatályos óvintézkedések felelős betartásával. Sürgős esetben egyeztetés alapján természetesen egyéb időpontot is megbeszélhetünk. Szandaszőlősön csütörtökönként 14-től 17 óráig tartunk félfogadást a közösségi házban.

– A református temetési szolgálatokat elvégezzük a járvány idején is az érvényes óvintézkedések betartásával.

 

Szeretetszolgálat 

– Diakóniai csoportunk továbbra is végzi a Magyar Élelmiszerbankkal és az Aldi áruházzal együttműködésben a megmaradt pékáruk és zöldség-gyümölcs kiosztását a járványügyi szabályok betartásával.

 

 

Kérjük, jelezzék, ha segítségre van szükségük, illetve, ha segítségre szoruló emberről tudnak környezetükben!

Szolnoki Református Egyházközség