Oldal kiválasztása

„…okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely kedves az Istennek.” Róma 12,1

Adományok Isten dicsőségére

Ez egy kötetlenebb formája az adakozásnak. Általában szabad felhasználású adomány, amelyet adakozója megkötés nélkül ad a gyülekezetnek, abból a célból, hogy közössége arra fordítsa, amire a legnagyobb szüksége van. Természetesen, mint ahogyan minden adománnyal, ezzel a pénzzel is szigorúan elszámolunk az év végén, és róla szabályos nyugtát állítunk ki az adomány adójának.

Céladományok

A céladomány mindig valamilyen megnevezett célra történik. Bármilyen gyülekezeti célra adakozhatunk: közüzemi költségekre, mások megsegítésére, épületek felújítására, stb.! Ha céladományt adunk, akkor megnevezhetjük azt a célt, amire adakozunk, és akkor a gyülekezet vezetősége az általunk megnevezett célra fordíthatja adományunkat.

Perselyes adakozás

A perselyes adakozás szintén szabad felhasználású adomány, amely a gyülekezet pénztárába kerül, és onnan kerül felhasználásra, éppen arra, amire szükség van. A perselyes adakozás istentiszteleteink után történik úgy, hogy kifelé menet a templomból mindenki a bejárat közelében elhelyezett perselyekbe dobja adományát. Senki sem ellenőrzi, hogy ki mennyit dob a perselybe, és senki sem szólja meg azt, aki nem adakozik így. Presbiterek jelenlétében számoljuk, pontosan és szigorúan tartjuk nyilván. Erre is szabadok vagyunk.

A heti adakozásról, összesítve számolunk be a vasárnapi Istentiszteleteken a gyülekezeti élet hirdetéseiben. 

Szolnoki Református Egyházközség