Oldal kiválasztása

Játszóház

 

Református gyülekezetünkben minden évben szeretnénk a családi és közösségi ünneplés párhuzamos szokásait kialakítani. Ahogyan a karácsony ünneplése a  családokban az összetartozás és a szeretet kinyilvánításának legjelentősebb alkalma, úgy szeretnénk a közösségünkben ezt a szeretetet a gyermekeknek szervezett program kapcsán, minősítetten megélni és ez az adventi játszóházban kerül kifejezésre. Az egyházi ünnepeinkhez kapcsolódva, évente egy másik családi – közösségi formát is erősíteni szeretnénk, ezért szervezünk húsvéti időszakban is rendkívüli családi összejövetelt, a húsvéti játszóházat.

  1. az adventi játszóház, a decemberi advent első vasárnapja előtti szombatra esik.
  2. a húsvéti játszóház mindenkor a húsvét nagycsütörtök napja.

Mindkét napra gyermekeknek szolgáló munkatársak készülnek. Szeretnénk ezeken a napokon a család gyermek és felnőtt tagjait megszólítani és a közös családi ünneplést támogatni.

A nap elején éneket tanulunk, meghallgatjuk az evangéliumot, a jó hírt, amely megerősíti szívünkben életünk fő reménységét, Isten teremtett gyermekei vagyunk elszakíthatatlanul az Ő szeretetétől. . A gyermekek kreativitását igyekszünk kibontani azzal, hogy a gyermekek maguk készíthetnek képeslapokat, egyéb ajándékokat, játékokat az ünnephez kapcsolódóan (adventi koszorút, naptárat különböző technikával). Különösen megerősítő és örvendetes, ha a gyermek hittanoktatójával nem csak az iskola vagy óvoda falain belül találkozik. Valamint a gyermekek hasonló életkorú és gondolkodású társaikkal való kapcsolatot is erősíthetjük, ami fontos az egészséges társas és lelki fejlődésük szempontjából.

 

 

Kérjük a szülőket, hogy 9 óra előtt legalább 5 perccel érkezzenek, hogy időben el tudjuk kezdeni a közös éneklést, áhítatot és a közös programokat. Szeretettel kérjük azokat a szülőket, akik szívesen csatlakoznak a játszóházakat előkészítő szolgálatokhoz, hogy jelentkezzenek lelkipásztorunknál, vagy iroda vezetőnknél.

 

Szolnoki Református Egyházközség