Oldal kiválasztása

Újraegyesítő Családi Nap a Szolnoki Református Egyházközségben
2021. szeptember 5.

 

2021. szeptember 5-én “Újraegyesítő családi nap” címmel rendeztünk programot a Szolnoki Református Egyházközségben. Gyülekezetünk önmeghatározása szerint “család a családokért”, nagy erőfeszítéseket teszünk Szolnok nagyvárosi közegében az izolálódás ellen. Ennek legfontosabb eszközei a kapcsolattartás egyéb formái mellett a személyes találkozás közösségi alkalmai. A programot megelőző időszakban éppen ettől a lehetőségtől fosztották meg közösségünket a világjárvány miatti korlátozó intézkedések. Ezért  a programmal elsődleges célunk az volt, hogy egy nagy családi ünneppel minél többeket újra bevonjunk a személyes találkozás lehetőségébe, bizonyos szempontból újra egyesítve ezzel a karantén miatt izolálódott közösséget, újra indítva a gyülekezet közösségi életét a korlátozott működés időszaka után.

2021. Húsvétjától indítottuk el a program hirdetését. A meghívást gyülekezetünk működő kommunikációs csatornáin adtuk tovább: a húsvétra egyháztagjainknak kiküldött hírlevél után, a jelenléti alkalmakon elhangzó hirdetés mellett a járványhelyzet időszakában megerősített csatornákon: a gyülekezet több mint 500 címet tartalmazó e-mail listáján, az e-maillel nem rendelkező idősebbek részére küldött heti hírlevélben, az online istentisztelet közvetítések során intenzívebb használatba vett gyülekezeti facebook profilunkon, gyülekezetünk honlapján rendszeresen hívogattunk az eseményre. Hitoktatóinkon keresztül eljuttattuk a meghívást a hitoktatással érintett, mintegy 500 gyermek családjához. Emellett a gyülekezeti tagjaink kapcsolatrendszerén keresztüli szórólapos és személyes meghívás is sok ember elért.

Végül 2021 szeptember 5-én  184 előre regisztrált résztvevővel (126 felnőtt és 48 gyerek) tartottuk meg ezt az egész napos rendezvényt 10 órától 16 óráig (a programnyitó  istentiszteleten ennél jóval többen vettek részt.)
 
A program 10 órakor családi istentisztelettel kezdődött a szolnoki református templomban. Az istentiszteleten kicsik és nagyok együtt hallgatták a szemléletes igehirdetést az Efezus 4, 1-6. alapján az izoláció leküzdésével kapcsolatban, a gyülekezet énekét ifjúsági zenekarunk kísérte.
Az istentisztelet után a  résztvevők együtt ebédeltek az árnyas templomudvarban, majd a Napraforgók Evangéliumi Játszóház animátorainak segítségével kezdetét vette a családi játszóház, ahol szülők és gyermekek együtt próbálhatták ki a közösségi játékokat.

Gyülekezetünk önkéntes munkatársai társasjátékklubbal, kézműves foglalkozással, kávé- és limonádépulttal kedveskedtek a résztvevőknek.

A családi játszóházzal párhuzamosan a templomban 14 órától 16 óráig Takács Ferenc református önkéntes missziói munkatárs “Közösségi immunitás” című előadását hallgathatták meg az érdeklődők, az előadás után fórumbeszélgetéssel.

Ez a program megújult lendületet adott közösségünk jelenléti találkozásainak, egyben segített kibővíteni azoknak a körét, akikkel rendszeres online és postai kapcsolatot tartunk. Emellett a családok közös programjaként közös családi élményt biztosítva elősegítette a különböző generációba tartozó családtagok összetartozás érzését. 
Köszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. egyházi közösségi célú program támogatását, melynek mértéke 400.000,- Ft volt

EKCP-KP-1-2021/1-001177

Újraegyesítő Családi Nap fényképek – 1.

Újraegyesítő Családi Nap fényképek – 2.

Újraegyesítő Családi Nap fényképek – 3.

Újraegyesítő Családi Nap fényképek – 4.

Szolnoki Református Egyházközség