Oldal kiválasztása

Gyermekreggeli – családi vasárnap

A gyermekeknek minden hónap első vasárnapján, a családi közösséget erősítő alkalmat
szervezünk gyülekezetünkbe.

Ennek a vasárnapi programnak a fő célja, hogy korosztályos bontás nélkül, minden gyermek megtapasztalhassa gyülekezeti környezetben az otthon megszokott közös családi étkezés és közös családi időtöltés örömét. Szeretnénk a családokat és különösen a szülőket – nagyszülőket arra biztatni, hogy gyermekeikkel együtt kezdjék a napot gyülekezeti házunkba és a közös éneklés, Ige hallgatás, imádság erejét a család együtt tapasztalhassa meg.

Minden hónapban, előre meghirdetve 9 órától várjuk a családokat közösségi házunkban. Az alkalom előtt imaközösségre gyűlnek össze a családi vasárnap szolgálói. Ők készítik el, nem csak a családi áhítat bevezetését, hanem a nutellás és vajas kalácsokat és a kakaót és teát is az asztalokra terítve.
Ezeken a vasárnapokon keresztelők is lehetnek, – lelkipásztorunk erre a vasárnapra hívja a keresztelést kérő családokat – így a gyermekekkel együtt köszöntjük a megkeresztelt lelki kistestvért és annak családját. Ez a vasárnap így válik a gyülekezet lelki családjának megtapasztalható családi ünnepévé.

A családi vasárnap 10 órától a templomban és a gyermek hittan órákon folytatódik.

Az eltérő életkori sajátosságok miatt szükséges, hogy két csoportban foglakozzunk a gyermekekkel. Így mindenki az életkorának megfelelő bibliai történeket hallhat, amit követ a Biblia olvasása, az olvasott történet értelmezése, magyarázata, közös imádság és ének.

A gyermekek (20-25 perc) mindkét csoportban, amíg a felnőtt Istentisztelet tart, a szüleiket várják, eközben játékos feladatokkal vagy kinti játékkal vannak lefoglalva. Ezek, a vasárnapok 11 órától a gyülekezeti házban folytatódnak, ahol kötetlen beszélgetésre van lehetősége a gyülekezetnek és vendégeinknek kávé-tea és sütemény mellett.

Kérjük a szülőket, hogy 9 óra előtt legalább 5 perccel érkezzenek, hogy időben el tudjuk kezdeni a közös éneklést, áhítatot és a közös reggelit.
Szeretettel kérjük azokat a szülőket, akik szívesen csatlakoznak a családi vasárnapot előkészítő szolgálatokhoz, hogy jelentkezzenek lelkipásztorunknál, vagy iroda vezetőnknél.

Szolnoki Református Egyházközség