Oldal kiválasztása

Vasárnapi gyermek Istentisztelet

 

A gyermekeknek előkészített vasárnapi, délelőtti alkalmaknak két célja van. Minél fiatalabb korban a gyermekek szokásait úgy alakítani, hogy játékos formában, de komoly tartalommal jelen lehessenek a gyülekezet vasárnapi közösségében és ünneplésében. Másfelől szeretnénk a családokat és különösen a szülőket – nagyszülőket arra biztatni, hogy ne hagyják otthon a gyermekeiket Istentiszteletre, templomba készülve, hanem elhozhassák gyülekezetünkbe, ezzel is szolgálva a családok lelki közösségét.

Minden vasárnap 10 órától a felnőtt alkalommal párhuzamosan tartunk gyermekek számára is Istentiszteletet (30-40 perc). Ezeken az alkalmakon a felnőtt istentiszteletekhez hasonlóan egyházunk liturgiáját követjük két korcsoportra osztva a gyerekeket:

  1. óvodások és 1. osztályosok / 3-7 év közöttiek /
  2. iskolás korosztály / 7-11 év közöttiek

Az eltérő életkori sajátosságok miatt szükséges, hogy több csoportban foglakozzunk a gyermekekkel. Így mindenki az életkorának megfelelő bibliai történeket hallhat, amit követ a Biblia olvasása, az olvasott történet értelmezése, magyarázata, közös imádság és ének. A gyermekek (20-25 perc) mindkét csoportban, amíg a felnőtt Istentisztelet tart, a szüleiket várják, eközben játékos feladatokkal vagy kinti játékkal vannak lefoglalva. Ezek, a vasárnap 10 órakor kezdődő alkalmak az ünnepi időszakok (karácsony, húsvét) felkészítésére is szolgálnak, amikor a gyülekezet apraja-nagyja együtt van a templomban.

 

Kérjük a szülőket, hogy 10 óra előtt legalább 10 perccel érkezzenek, hogy el tudják kísérni gyermekeiket a hittanos csoportjukba, ahol a vasárnapi gyermek hitoktató várja őket. A gyermekek hittanos előmenetével kapcsolatosan, valamint a korosztályos gyülekezeti alkalmakról a hitoktatók vezetőjét, vagy irodavezetőnket kereshetik meg az érdeklődő szülők.

 

Szolnoki Református Egyházközség