Oldal kiválasztása

Szer-telen Ifjúsági Ház

Cím: 5000 Szolnok, Batthyány u. 8.
Tel.: 20/320-6545
Fax.:56/371-366
e-mail: szertelenifihaz@citromail.hu

A Szer-telen Ifjúsági Ház célja a fiatalok számára olyan programok rendszeres biztosítása, melyek alkohol,- és drogmentes környezetben nyújtanak számukra értelmes és szórakoztató időtöltési lehetőséget. Célunk tenni azért, hogy a fiatalok ne kerüljenek a szenvedélybetegség rabságába, vagy akik már közelebbi kapcsolatba kerültek az alkohollal, droggal, azoknak kiutat mutassunk saját életünk példáján keresztül. A cél nem a tiltás, hanem a fiatalok megismertetése és egy bensőséges kapcsolat kialakítása Istennel, hogy ne legyen szükségük többé pótszerekre ahhoz, hogy biztonságban érezzék magukat.

Prevenciós csoportunk 2003-ban alakult. Kezdetben családi és sportnapokat szerveztünk, melyeken teret kapott a móka, kacagás, játékos sportvetélkedők mellett a lelki táplálék és tanulságos bizonyságtétel is. A prevenciós csoport tagjainak folyamatos együttgondolkodása révén megérett bennünk egy keresztyén ifjúsági ház létrehozásának az elmélete, mely meg is valósulhatott 2004.szeptemberében. Itt a fiatalok heti rendszerességgel összejöhetnek szabadidejük tartalmas eltöltésére. Tudjuk és tapasztaljuk, hogy a már 7-8-osztályos fiatalok rendszeresen járnak szórakozóhelyekre. Programjaink és alkalmaink nyitottak és ingyenesek, szeretnénk, ha egyre több fiatalnak jelentene lehetőséget a sodródás, céltalan időtöltés ellen ez a közösség.

Jelenleg alkalmanként kb. 15-35 fő jár a foglalkozásokra, mely minden héten péntek du.18:00-tól 23:00-ig tart.

A menete a következő:

  • közös éneklés hangszeres kísérettel;
  • igei felvezetés ( a Biblia egy-egy részének a vázolása, magyarázása);
  • igei rész megbeszélése saját életünk tükrében;
  • különféle foglalkozások ( játék, sportvetélkedő, kézmüvesség – hagyományőrzés, szituációs játékok, film- és zeneklub, meghívott előadók);
  • vacsora.

Programunk a következő:

  • minden hónap első péntekje: TEAHÁZI ESTÉK – beszélgetős, mesélős gyertyafényes meghitt esték élőzenével , teával
  • minden hónap második péntekje: KOMOLYRA FORDÍTVA…- fiatalokat érintő komoly témák megbeszélése Biblia erkölcsi alapjaira helyezve
  • minden hónap harmadik péntekje: FILMKLUB kapcsán a filmmel kapcsolatos témák átbeszélése
  • minden hónap negyedik péntekje. ÍGY JÁTSZUNK MI…-kézműves, szituációs játékos, meleg vacsorás est

Csoportunk az ifjúságot, a 14-26 év közötti fiatalokat szeretné elérni, szerintünk ők vannak a legnagyobb veszélynek kitéve. A klublátogatók zöme ez a korosztály.

Nagy segítség számunkra, hogy egy prevenciós csoporttagunk felajánlotta a klubfoglalkozásokhoz a saját helységeit, ill. berendezési és technikai eszközeit.

Segítőink is ingyenesen végzik tevékenységüket. A fiatalok nagyobb része a társadalom szegényebb rétegeiből kerülnek ki, próbálunk számukra vacsorát is biztosítani önerőből.

Szolnoki Református Egyházközség