Oldal kiválasztása

Hirdetések – 2020. Szeptember 27.

 1. 1. Adományok

Köszönjük a gyülekezet nevében az úrasztalát díszítő virágot, egyben szeretettel köszönünk minden múlt heti adományt és segítséget! Az adományok, szolgálatok hálaáldozatként szolgálják Isten dicsőségét és a gyülekezet épülését!

 1. Alkalmaink szeptember 28 – október 4.

 

Hétfő                18.00 KórusHittanterem
Kedd                07.30 Reggeli bibliakörNagyterem
                        18.00 Dömösi körNagyterem
Szerda              18.00 BibliakörNagyterem
Csütörtök         17.00 Simeon és Anna kör  – Szeretetszolg. Közp.
Vasárnap          10.00 Családi istentisztelet Templom
                        10.00 Gyermek istentisztelet – Gyülekezeti ház
                        15.00 Istentisztelet – Szandaszőlős

 

A családi istentiszteleten ebben a jelenlegi nehéz helyzetben, amikor az iskolákban, közösségekben, gyülekezetben is korlátozottan, óvintézkedések betartásával találkozhatunk csak egymással, szeretnénk imádkozni az iskolás és óvodás gyermekekért, iskolákért és óvodákért, a családokért és gyülekezetünk nagy családjáért, hogy Isten vigyázzon ránk és ő őrizze, erősítse szeretet kapcsolatunkat vele és egymással. Azok a gyermekek, akik családjukkal együtt itt lesznek közöttünk vasárnap, az istentisztelet elején bent lesznek velünk a templomban, szokásunk szerint egy énekkel szolgálnak közöttünk, majd átmennek a gyermek istentiszteletre. Szeretettel várjuk azokat, akik szívesen részt vesznek ezen az istentiszteleten velünk! Kérjük, hogy maszkot mindenki hozzon magával! 

 Vigyázzunk egymásra!

Szeretettel kérjük, hogy az istentiszteleten való részvétellel kapcsolatban az alábbi rendkívüli szabályokra legyünk tekintettel:

 • Aki lázas, hurutos tünetei vannak, maradjon távol az alkalmaktól!
 • Viseljünk szájmaszkot vagy a szájat és orrot eltakaró kendőt!
 • Családtagok és egy háztartásban élők kivételével  egymástól 1, 5 méteres védőtávolságot tartva foglaljunk helyet a templomban! Az istentisztelet a gyülekezeti ház nagytermében is követhető hang és képátvitellel. Kérjük, aki nem fér el a templomban ott foglaljon helyet!
 • Érkezzünk időben, hogy ne alakuljon ki tumultus a bejáratnál!
 • Használjuk a bejáratnál kihelyezett kézfertőtlenítőt!
 • Tartózkodjunk a fizikai érintkezéssel járó köszönési formáktól! Az istentisztelet végén a szokásos kézfogást átmeneti időre elhagyjuk, a lelkipásztor kézfogás nélkül köszön el a gyülekezettől.
 • Nem használunk közös énekeskönyvet, aki teheti, hozza el sajátját.

 

Kérjük, hogy a hétközi alkalmakon részt vevők és a lelkészi hivatali félfogadásra érkezők is viseljenek szájmaszkot!  

 

 1. Kereszt-kérdések tanfolyam.

Október 8-án, csütörtökön 18 órakor a gyülekezeti ház nagytermében ismét elindítjuk a Kereszt-kérdések tanfolyamot. A 10 hetes sorozat alkalmain elhangzó előadások és az azokat követő beszélgetések során a keresztyén hit leglényegesebb kérdéseit járjuk körül: Kicsoda Jézus? Miért jött? Mit jelent őt követni? Szeretettel ajánljuk a sorozatot felnőtt keresztség vagy konfirmáció iránt érdeklődőknek, hittanos gyermekek szüleinek és mindenkinek, aki érdeklődik az iránt, hogy mit jelent valójában keresztyénnek (Krisztus követőjének) lenni. További információ Végh Miklós lelkipásztornál (06 30 631 4330). Minden érdeklődőt szeretettel várunk.   

 1. Templomkert rendezés

Szeptember 29-én, kedden 15 és 17 óra között  templomkert rendezési munkát szervezünk. Szeretettel várjuk azokat, akik a templomkert rendezésében segíteni tudnak. Kérjük, hogy akik tehetik adományaikkal támogassák a templomkert helyreállítását, parkosítását! Köszönünk minden eddigi adományt és segítséget!

 

 1. Bárány György exmisszus – segédlelkészi kirendelése

Örömmel adjuk hírül a gyülekezetnek, hogy Bárány György teológus testvérünk, aki eddig hitoktatóként dolgozott, s emellett segített lelkészi jellegű szolgálatokkal közöttünk, 2020. szeptember 1-től a Dunamelléki Református Egyházkerület püspökének kirendelő határozata alapján exmisszusként végez segédlelkészi szolgálatot gyülekezetünkben. Ez azt jelenti, hogy ebben az évben még be kell fejeznie tanulmányait a Pápai Református Teológiai Akadémián, az exmisszusi kirendelés azonban addig is feljogosítja őt a segédlelkészi szolgálat végzésére a vezető lelkész irányítása mellett. Bárány György elsődleges feladata a szandaszőlősi missziói munka, de rendszeresen szolgálni fog a belvárosi gyülekezetrészben is. Isten áldja meg továbbra is életét és szolgálatát közöttünk!

Szolnoki Református Egyházközség