Oldal kiválasztása
  1. Adományok

Köszönjük a gyülekezet nevében az úrasztalát díszítő virágot, egyben szeretettel köszönünk minden múlt heti adományt és segítséget! Az adományok, szolgálatok hálaáldozatként szolgálják Isten dicsőségét és a gyülekezet épülését!

 

  1. Alkalmaink november 2 – 8.

Hétfő                18.00 KórusHittanterem
Kedd                07.30 Reggeli bibliakörNagyterem
                         18.00 Dömösi körNagyterem
Szerda             18.00 BibliakörONLINE!
Csütörtök        09.00 BibliakörSzandaszőlős
                         16.00 Simeon és Anna kör – Szeretetszolg. központ
                         18.00 Kereszt-kérdések – Nagyterem
Vasárnap         10.00 Istentisztelet Templom
                          10.00 Gyermek istentisztelet – Gyülekezeti ház
                          15.00 Istentisztelet – Szandaszőlős
                         17.00 Istentisztelet – Nagykörű

 

Kérjük, hogy a hétközi alkalmakon részt vevők és a lelkészi hivatali félfogadásra érkezők is viseljenek szájmaszkot!  

 

Ezen a héten még az utóbbi hetekben megszokott rend szerint megtartjuk alkalmainkat. Ezeken minden csoport megbeszéli az ONLINE találkozási lehetőségeket, november 8-tól pedig lehetőség szerint ONLINE formában tartjuk meg hétközi, kiscsoportos alkalmainkat. Így szeretnénk jobban vigyázni egymásra, különösen idős testvéreinkre, tekintettel arra, hogy a járványügyi helyzet egyelőre fokozódik.

 

  1. Reformáció ünnepi istentisztelet

Isten iránti hálával számolunk be arról, hogy a reformáció ünnepén közös istentisztelettel ünnepeltünk az evangélikus, metodista, pünkösdi és a tószegi református testvérekkel. Ahogy terveztük, a templomunk tornyában a felújítás során talált, restaurált dokumentumok eredetijét átadtuk a MNL Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levétárának megőrzésre, nyilvános felolvasás után egyházközségünk elnöksége aláírta az utókornak szánt üzenetünket, melyet a jelen levő szolnoki protestáns lelkészek egyetértésük jeléül szintén elláttak kézjegyükkel. Ebből a dokumentumból is átadtunk egy példányt a levéltárnak megőrzésre.

Az időkapszulába a restaurált dokumentumok másolata és most aláírt üzenetünk mellé a Néplap reformációval illetve ünnepségünkkel kapcsolatos lapszámai kerültek. A tárlót egyelőre nyitva hagytuk, abban a reményben, hogy a járványügyi rendkívüli helyzet elmúltával ünnepi istentiszteleten tudunk hálát adni Istennek a templomfelújításért támogatóinkkal, és a felújításban részt vevőkkel együtt. Ezen az istentiszteleten szeretnénk még egyszer elővenni az időkapszulát, hogy az építkezéssel kapcsolatos további dokumentumokat helyezzünk el benne. Ez után zárjuk le és rögzítjük azt a királyfához templomtorony csúcsában.

 

 

  1. Templomfelújítás és templomkert parkosítás 

ISTENNEK HÁLA A TEMPLOMBAN ELKÉSZÜLT AZ ÚRASZTALI TERÍTŐ, ÉS BEFEJEZŐDÖTT A KARZATI PADOK ÉS MELLVÉDEK LEFESTÉSE IS.

A TEMPLOKERT PARKOSÍTÁSA IS SZÉPEN HALAD ELŐRE: A REFORMÁCIÓ NAPJÁN TESTVÉREINK ÚJ FÁKAT ÉS CSERJÉKET ÜLTETTEK A KERTBEN, ÉS AZ ELMÚLT HETEKBEN ELVETETT FŰ IS KISARJADT.

 

Kérjük, hogy akik tehetik, adományaikkal támogassák a templomkert parkosításának költségeit!  Köszönünk minden eddigi adományt és segítséget.

 

Szolnoki Református Egyházközség