Oldal kiválasztása

Hirdetések – 2020. október 18.

  1. 1. Adományok

Köszönjük a gyülekezet nevében az úrvacsorai jegyek felajánlását, egyben szeretettel köszönünk minden múlt heti adományt és segítséget! Az adományok, szolgálatok hálaáldozatként szolgálják Isten dicsőségét és a gyülekezet épülését!

 

  1. Alkalmaink október 19 – 25.

Hétfő                18.00 KórusHittanterem
                        18.00 Presbiteri gyűlés – Nagyterem
Kedd                07.30 Reggeli bibliakörNagyterem
                        18.00 Dömösi körNagyterem
Szerda             18.00 BibliakörONLINE!
Csütörtök         09.00 BibliakörSzandaszőlős
                        16.00 Simeon és Anna kör – Szeretetszolg. központ
                        18.00 Kereszt-kérdések – Nagyterem
Vasárnap         10.00 Istentisztelet Templom
                        10.00 Gyermek istentisztelet – Gyülekezeti ház
                        15.00 Istentisztelet – Szandaszőlős

A kedd reggeli és szerda esti bibliakörön a mai igehirdetés által felvetett életkérdésekről beszélgetünk kis csoportokban. Kedd reggel a gyülekezeti házban szerda este pedig online formában. Ezzel kapcsolatban érdeklődjenek elérhetőségeinken!

 

Október 22-én csütörtökön tartjuk a Kereszt-kérdések sorozat második alkalmát.  A sorozaton elhangzó előadások és beszélgetések során a keresztyén hit leglényegesebb kérdéseit járjuk körül: Kicsoda Jézus? Miért jött? Mit jelent őt követni? Most még be lehet kapcsolódni a sorozatba. Szeretettel várjuk azokat, akik érdeklődnek az iránt, hogy mit jelent valójában keresztyénnek (Krisztus követőjének) lenni!

 

A reformáció ünnepi protestáns, ökumenikus istentisztelet idén a mi templomunkban lesz október 31-én, szombaton 18 órakor. Ezen az istentiszteleten tervezzük elhelyezni a templomtoronyba szánt időkapszulába a toronyban talált, restaurált dokumentumokat a jövőnek szánt üzenetünkkel együtt. Szeretettel várunk mindenkit erre az istentiszteletre.

 

Vigyázzunk egymásra!

Szeretettel kérjük, hogy az istentiszteleten való részvétellel kapcsolatban az alábbi rendkívüli szabályokra legyünk tekintettel:

  • Aki lázas, hurutos tünetei vannak, maradjon távol az alkalmaktól!
  • Viseljünk szájmaszkot vagy a szájat és orrot eltakaró kendőt!
  • Családtagok és egy háztartásban élők kivételével  egymástól 1, 5 méteres védőtávolságot tartva foglaljunk helyet a templomban! Az istentisztelet a gyülekezeti ház nagytermében is követhető hang és képátvitellel. Kérjük, aki nem fér el a templomban ott foglaljon helyet!
  • Érkezzünk időben, hogy ne alakuljon ki tumultus a bejáratnál!
  • Használjuk a bejáratnál kihelyezett kézfertőtlenítőt!
  • Tartózkodjunk a fizikai érintkezéssel járó köszönési formáktól! Az istentisztelet végén a szokásos kézfogást átmeneti időre elhagyjuk, a lelkipásztor kézfogás nélkül köszön el a gyülekezettől.
  • Nem használunk közös énekeskönyvet, aki teheti, hozza el sajátját.

 

Kérjük, hogy a hétközi alkalmakon részt vevők és a lelkészi hivatali félfogadásra érkezők is viseljenek szájmaszkot!  

 

  1. Adománygyűjtés a templomkert parkosítására 

Örömmel adjuk hírül, hogy a templomkert parkosítása, rendezése szépen halad előre. Kérjük, hogy akik tehetik, adományaikkal támogassák a templomkert parkosításának költségeit!  Köszönünk minden eddigi adományt és segítséget.

Szolnoki Református Egyházközség