Oldal kiválasztása

Hirdetések – 2020. Szeptember 6.

 1. Adományok

Köszönjük a gyülekezet nevében az úrasztalát díszítő virágot, egyben szeretettel köszönünk minden múlt heti adományt és segítséget! Az adományok, szolgálatok hálaáldozatként szolgálják Isten dicsőségét és a gyülekezet épülését!

  1. Alkalmaink szeptember 7 – 13.

Hétfő                17.00 CursilloNagyterem
Kedd                07.30 Reggeli bibliakörTanácsterem
                        18.00 Dömösi körSzeretetszolgálati központ
Szerda             18.00 Bibliakör – Nagyterem
Csütörtök         17.00 Simeon és Anna kör  – Szeretetszolg. Közp.
Vasárnap          10.00 Tanévnyitó családi istentisztelet Templom
                        10.00 Gyermek istentisztelet – Gyülekezeti ház
                        15.00 Istentisztelet – Szandaszőlős
                        17.00 Istentisztelet – Nagykörű

 

Vigyázzunk egymásra!

Szeretettel kérjük, hogy az istentiszteleten való részvétellel kapcsolatban az alábbi rendkívüli szabályokra legyünk tekintettel:

  • Aki lázas, hurutos tünetei vannak, maradjon távol az alkalmaktól!
  • Viseljünk szájmaszkot vagy a szájat és orrot eltakaró kendőt!
  • Családtagok és egy háztartásban élők kivételével  egymástól 1, 5 méteres védőtávolságot tartva foglaljunk helyet a templomban! Az istentisztelet a gyülekezeti ház nagytermében is követhető hang és képátvitellel. Kérjük, aki nem fér el a templomban ott foglaljon helyet!
  • Érkezzünk időben, hogy ne alakuljon ki tumultus a bejáratnál!
  • Használjuk a bejáratnál kihelyezett kézfertőtlenítőt!
  • Tartózkodjunk a fizikai érintkezéssel járó köszönési formáktól! Az istentisztelet végén a szokásos kézfogást átmeneti időre elhagyjuk, a lelkipásztor kézfogás nélkül köszön el a gyülekezettől.
  • Nem használunk közös énekeskönyvet, aki teheti, hozza el sajátját.

—————————————————————

Egyházközségünk presbitériuma a járvány terjedésére és az elrendelt óvintézkedésekre tekintettel úgy döntött, hogy október 4-én nem tartjuk meg az ünnepi hálaadó istentiszteletet. A templomfelújítás folyamatát lezárandó október 31-ig egyéb formában köszönjük meg minden közreműködőnek a segítségét. Reménységünk, hogy a vírusveszély elmúltával ünnepi istentiszteleten is hálát tudunk adni templomunk megújulásáért. Kérjük a gyülekezet megértését! 

 

  1. Templomfelújítás

Isten iránti hálával tájékoztatjuk a gyülekezetet arról, hogy a templomfelújítás újabb részlete készült el a múlt héten: helyükre kerültek a templompadok új ülőpárnái.

 

Az alábbi munkákat szeretnénk még szeptemberben a templomban és környékén elvégezni:

 

– Az úrasztala és keretének restaurálása, az úrasztala kárpitjainak cseréje. Ezekre a feladatokra a templomfelújításra már összegyűlt forrásokból illetve külön céladományból rendelkezésre áll a fedezet. A szőnyeg felújítására illetve cseréjére még keressük a megoldást. 

– A templomtoronyban talált értékes dokumentumok restaurálása folyamatban van. A 85.775,- Ft-os költség támogatására közadakozást hirdet a presbitérium.

 

– Szeretnénk templomkertünk parkosítását is befejezni az eredeti koncepció szerint további növények ültetésével illetve öntözésre alkalmas kút készítésével. Ezek becsült költsége 800 ezer forint. A templomkert helyreállítására, parkosítására is adakozást hirdet a presbitérium. Szeretettel köszönünk minden adományt, segítséget és imádságot!

 

  1. Templomkert rendezés

 Szeptember 8-án, kedden és 11-én, pénteken 15 és 17 óra között  templomkert rendezési munkát szervezünk.  Szeretettel várjuk azokat, akik ezekben az időpontokban a templomkert rendezésében segíteni tudnak.  További információ és jelentkezés Csinger János testvérünknél. Tel: 06 30 353 2500 Köszönjük azok szolgálatát, akik az elmúlt hetekben részt vettek a templomkert rendezésében, szépítésében!

Szolnoki Református Egyházközség