Oldal kiválasztása

HIRDETÉSEK

2021. December 5.

1. Adományok és önkéntes szolgálatok

Köszönjük a gyülekezet nevében az adventi koszorú felajánlását, egyben szeretettel köszönünk minden adományt és segítséget, amit az elmúlt időszakban ajánlottak fel a Testvérek! Az adományok, szolgálatok hálaáldozatként szolgálják Isten dicsőségét és a gyülekezet épülését!

2. Alkalmaink December 6 – 12. 

Hétfő                      17.00 CursilloONLINE

18.00 KórusHittanterem

Kedd                      07.30 Kedd reggeli bibliakörONLINE!

                                18.00 Dömösi körONLINE!

Szerda                   18.00 Szerdai bibliakörONLINE!

                                18.00 Kereszt-kérdések 8. – ONLINE!

Csütörtök              09.00 Bibliakör – Szandaszőlős

                                16.00 Simeon és Anna kör – Szeretetszolg. Központ

Vasárnap              10.00 Adventi  istentisztelet Templom

                                10.00 Gyermek istentiszteletek – Gyülekezeti ház

                                15.00 Adventi ifjúsági istentisztelet – Templom

                                15.00 Adventi istentisztelet – Szanda 

3. A járványhelyzettel kapcsolatos óvintézkedések a gyülekezetben

A koronavírus fertőzés 4. hulláma jelenleg érte el csúcsát, Jász-Nagykun-Szolnok megyében országosan a legrosszabbak között van az átoltottság aránya, és a legmagasabbak között a megbetegedések száma. Gyülekezetünk presbitériuma november 29-i gyűlésén megvitatta a helyzetet, és a következő döntéseket hozta: 

 

Istenbe vetve bizalmunkat fontos, hogy józanul éljünk azokkal az eszközökkel, amelyeket Isten az ő gondviselésének eszközeiül adott. A statisztikák alapján ma már bebizonyosodott, hogy a védőoltás valóban segít megelőzni a súlyos tünetek kialakulását, ezért biztatjuk testvéreinket az oltás felvételére, és az orvosok által javasolt idő eltelte után a harmadik oltás felvételére.

Isten előtti felelősségünknek látjuk egyrészt azt, hogy Isten igéjének hirdetését biztosítsuk, másrészt, hogy keresztyén szeretettel és felelősséggel vigyázzunk egymásra. 

Ezért a jelenléti istentiszteletek lehetőségét mindenképpen fenntartjuk, amíg csak lehet, hangsúlyozottan kérve a gyülekezetet, hogy vegyük komolyan a helyzetet, és felelősen tartsuk be az előírt óvintézkedéseket:

– lázas vagy hurutos tünetekkel ne jöjjünk az alkalomra!
– viseljünk szájat és orrot eltakaró maszkot!
– kerüljük a közvetlen érintéssel járó köszönést!
– tartsunk egymástól védőtávolságot! Csak a családtagok illetve egy háztartásban élők ülhetnek közvetlen közel egymáshoz. Aki a létszámkorlát miatt nem fér be a templomba, a gyülekezeti házban kivetítőn kísérheti figyelemmel az istentiszteletet.
– érkezzünk időben, hogy ne alakuljon ki tumultus a bejáratnál!
– nem használunk közös énekeskönyvet, kérjük hozzák el sajátjukat!  
– használjuk a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítőt!

A hétközi kiscsoportokat arra kérjük, hogy amennyiben lehetséges, online formában találkozzanak, ha pedig a személyes találkozás mellett döntenek, szigorúan betartva be az óvintézkedéseket vigyázzanak egymásra!

Karácsonyi alkalmainkat a megszokottól eltérő rendben tartjuk meg:
– A közös étkezést nem tartunk a gyülekezetben további rendelkezésig.
– Mivel a gyermekek és felnőttek nagy létszámú együttléte egy helységben különösen erős fertőzésveszéllyel jár a járvány jelenlegi szakaszában, ezért nem tartjuk meg az adventi játszóházat, és idén nem lesz advent 4. vasárnapján Szandaszőlősön, és szenteste a templomban sem a megszokott családi karácsony. Kérjük a családokat, hogy otthon a családi áhítaton imádkozzanak a gyülekezetért is!

Szeretnénk azok lelki táplálékáról gondoskodni, akiknek az egyedüllét különösen is terhelő lehet idén karácsonykor, ezért december 24-én 16 órakor számukra szentesti áhítatot tartunk a templomban.

A templomban létszámkorláttal tudunk istentiszteletet tartani, amennyiben a templom befogadóképességénél nagyobb létszámban vagyunk jelen, a gyülekezeti ház nagytermében tudja a gyülekezet egy része figyelemmel kísérni az istentiszteletet.

Annak érdekében, hogy december 25-én a délelőtt beférjünk az istentiszteletre, december 25-én és 26-án délelőtt ugyanazt az istentiszteletet tartjuk meg (ugyanaz lesz az igehirdető, az igehirdetés és mindkét alkalommal lesz úrvacsorai közösség), és kérjük, hogy csak az egyik nap jöjjön mindenki istentiszteletre, és aki teheti ünnep másnapján jöjjön.

 

Előre is köszönjük a gyülekezet megértését és együttműködését! 

 

A Lelkészi Hivatalban a következők betartását kérjük:

– lehetőleg válasszuk a telefonos vagy e-mailes ügyintézést!

– A Lelkészi Hivatal jelenleg betegség miatt ügyeleti rendben működik, telefonon is csak hivatali időben elérhető  (hétfő-szerda-péntek 9-től 12-ig; kedd-csütörtök 13-tól 17-ig)

– kérjük, hogy a Lelkészi Hivatalban viseljenek szájmaszkot!

4. Iratterjesztés

Iratterjesztésünkben már kapható 2022. évi Kálvin Kalendárium – református egyházunk évkönyve -, a Bibliaolvasó Kalauz – amely egész évre szóló vezérfonal a rendszeres bibliaolvasáshoz -, és a református falinaptár.

Az új református énekeskönyv várhatóan december elején lesz kapható.

5. E-mail lista.

Kérjük, hogy akik még nem kapják meg e-mailes heti körlevelünket, de szeretnék megkapni ebben a formában is az igehirdetést és gyülekezetünk híreit, gyülekezetünk e-mail címére küldjék el e-mail elérhetőségüket!

 

MAI ISTENTISZTELETÜNKET FELVÉTELRŐL MEGTEKINTHETIK A SZOLNOK TELEVÍZIÓBAN JÖVŐ VASÁRNAP.

Szolnoki Református Egyházközség