Oldal kiválasztása

Hirdetések – 2021. május 16.

 

  1. Istentiszteletek rendje

Május 23-án, pünkösd vasárnap 10 órakor úrvacsorás  istentiszteletet tartunk. Ezen az alkalmon lesz a felnőtt keresztség és konfirmáció gyülekezetünkben. Az istentisztelettel párhuzamosan gyermekistentiszteletet tartunk. Délután 3 órakor Szandaszőlősön, 5 órakor pedig Nagykörűben tartunk úrvacsorás istentiszteletet. 

 

Május 24-én, pünkösd hétfőn 10 órakor szintén lesz úrvacsorás istentisztelet a templomban. 

 

Kérjük, hogy tartsuk be az alábbi szabályokat:

– lázas vagy hurutos tünetekkel, maradjunk távol az alkalomtól!

– viseljünk szájmaszkot!

– kerüljük a közvetlen érintéssel járó köszönési formákat!

– tartsunk egymástól 1,5 méteres védőtávolságot! Csak a családtagok illetve egy háztartásban élők ülhetnek közvetlenül egymás mellé.

– a létszámkorlát miatt a gyülekezet egyik része a templomban másik része a gyülekezeti házban foglalhat helyet az istentiszteleten.

– érkezzünk időben, hogy ne alakuljon ki tumultus a bejáratnál!

– Kizárólag az énekeslapok által megjelölt helyekre üljenek!

– használjuk a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítőt!

 

 

  1. Hétközi kiscsoportos alkalmak

A  csoportok saját körükben beszélik meg, hogy az online formáról mikor térnek vissza a jelenléti találkozáshoz. Kérjük, érdeklődjenek bizalommal a csoportvezetőknél vagy a Lelkészi Hivatalban! 

A Dömösi kör kedden este 6 órakor jelenléti alkalmat tart a gyülekezeti ház nagytermében online bekapcsolódási lehetőséggel.

 

  1. Online evangelizáció 2021. május 17-20.

Az Észak-Írországi Magyar Keresztyének szervezésében Végh Tamás református lelkipásztor tart élő, online evangelizációs sorozatot a ZOOM-on május 17-től 20-ig minden este magyar idő szerint 19 órakor „A nagy szabadítás” címmel. Aki szeretné élőben meghallgatni bármelyik este az igehirdetést, az alábbi linkre kattintson rá, vagy másolja be az internet böngészője keresősávjába, majd várja meg, amíg a szervezők beengedik az online felületre:  https://us02web.zoom.us/j/88979096466

A szervezők kérik, hogy a várható nagy létszámra tekintettel 5-10 perccel kezdés előtt jelentkezzenek be az érdeklődők.

 

 

 

  1. Lelkészi hivatal

Visszavonásig, kérjük tartsuk be az alábbi szabályokat:

–  lehetőség szerint válasszuk a telefonos vagy e-mailes ügyintézést!

– személyes ügyintézésre csak előzetes telefonos időpontfoglalással van lehetőség.

– kérjük, hogy a Lelkészi Hivatalban viseljenek szájmaszkot!

 

  1. Táboraink

Május 25-ig meghosszabbítottuk nyári gyermek táboraink jelentkezési lehetőségét. Két korcsoportban tervezünk tábort a gyerekeknek 2021. július 5-től 9-ig, amennyiben a körülményekre tekintettel ez lehetséges lesz. További információ és jelentkezés honlapunkon illetve a Lelkészi Hivatalban.

 

A Szertelen Fiatalokért Közhasznú Egyesület idén 13. alkalommal szervezi meg ifjúsági táborát a Balatonnál, a Somogy megyei Nagycsepelyen  július 23-tól 26-ig. A tábor idei témája: Az ifjúkor etikai kérdései. A költség hozzájárulás 15.000,- Forint, amelyből 10.000,- Forint előleget kell a jelentkezés érvényességéhez befizetni a szervezőknél. Jelentkezési határidő május 31. Jelentkezés és további információ: Kozák Csaba (+36 20 348 0246) és Kozákné Ildikó (+36 30 620 4655).

 

  1. Adományok és önkéntes szolgálatok

Köszönjük a gyülekezet nevében az úrasztalát díszítő virágot, egyben szeretettel köszönünk minden adományt és segítséget, amit az elmúlt időszakban ajánlottak fel a Testvérek! Gyülekezetünk Isten gondviselő szeretetéből él és működik. Isten gondviselő szeretete azonban emberi eszközöket használ: önkéntes adományokat és szolgálatokat. Köszönjük, hogy a mögöttünk levő hosszú, nehéz időszakban, amikor személyesen nem találkozhattunk sokan támogatták gyülekezetünket adományaikkal, és végezték hűségesen szolgálatukat például a diakóniai ételosztásban, a templomkert szépítésében és egyéb területeken is. Az adományok, szolgálatok hálaáldozatként szolgálják Isten dicsőségét és a gyülekezet épülését!

 

 

 

Szolnoki Református Egyházközség