Oldal kiválasztása

HIRDETÉSEK

2021. SZEPTEMBER 19.

1. Adományok és önkéntes szolgálatok

Köszönjük a gyülekezet nevében az úrasztalát díszítő virágot, egyben szeretettel köszönünk minden adományt és segítséget, amit az elmúlt időszakban ajánlottak fel a Testvérek!

Az adományok, szolgálatok hálaáldozatként szolgálják Isten dicsőségét és a gyülekezet épülését!

2. Alkalmaink szeptember 20 – 26. 

Kedd                 08.30 Keddi kiscsoportNagyterem

                          18.00 Dömösi körNagyterem

Szerda              18.00 Szerdai kiscsoportokNagyterem

Csütörtök        09.00 Bibliakör – Szandaszőlős

                          18.00 Csütörtöki kiscsoport Nagyterem

Vasárnap         10.00 Istentisztelet Templom

                          10.00 Gyermek istentisztelet – Gyülekezeti ház

                          15.00 Istentisztelet – Szandaszőlős

3. Konfirmáció

Ebben a tanévben is elindítjuk ifi konfirmációi felkészítőnket. A konfirmáció a „hittanos” gyermekkorból az ifjú gyülekezeti tag korba való átmenet alkalma. Maga a szó megerősítést jelent. Isten Szentlelke ébreszti és erősíti meg hitünket a Biblia üzenete által. Éppen ezért a konfirmáció annak, aki nyitott szívvel figyel a felkészülés során a hitre jutás alkalmává lehet. A felkészítés során hetente egy délután várjuk a fiatalokat kb. másfél  órás találkozóra, amelyen életkérdéseinkre a Biblia válaszát keressük közösen beszélgetve, énekekkel, játékokkal erősítve a fiatalok közösségét is. Ezen kívül időnként szeretnénk további közös programokra is meghívni őket. A konfirmációi felkészítésre, amely gyülekezetünkben két évig tart, legkorábban 7. osztályos korban lehet jelentkezni.

Kérjük, hogy amennyiben szeretnének konfirmációi felkészítésre jelentkezni, jelezzék azt szeptember 30-ig gyülekezetünk e-mail címén!

4. Kereszt-kérdések 

Október 7-án, csütörtökön 18 órakor a gyülekezeti ház nagytermében ismét elindítjuk a KERESZT – KÉRDÉSEK tanfolyamot. A 10 hetes sorozat alkalmain elhangzó előadások és az azokat követő beszélgetések során a keresztyén hit leglényegesebb kérdéseit járjuk körül: Kicsoda Jézus? Miért jött? Mit jelent őt követni? Szeretettel ajánljuk a sorozatot felnőtt keresztség vagy konfirmáció iránt érdeklődőknek, hittanos gyermekek szüleinek és mindenkinek, aki érdeklődik az iránt, hogy mit jelent valójában keresztyénnek (Krisztus követőjének) lenni. További információ és jelentkezés Végh Miklós lelkipásztornál 06 30 631 4330 Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

5. Tanúim lesztek

címmel egész tanéves tanítványképző sorozat indul, melynek célja, hogy felkészítsen Urunktól kapott küldetésünkre, segítsen összekapcsolni hitünket a hétköznapok valóságával. Az első részben a Bibliát Isten üdvtervének nagy történeteként igyekszünk megérteni, majd feltesszük a kérdést, hogy hogyan formál át bennünket személyesen az, amit megértettünk az evangéliumból. A harmadik részben az egyház missziói küldetésére figyelünk, végül Isten népének nagy küldetését alkalmazzuk a saját hivatásunkra. A képzés heti 2-3 óra egyéni tanulmányozásból, heti 1 kiscsoportos alkalomból áll. A negyedek között 1-1 vasárnap délután találkozunk a képzésben részt vevő többi gyülekezettel, és egy alkalommal – 2021. január 7-9. – egy közös hétvégén veszünk részt. Az első gyülekezeti találkozó október 3-án, vasárnap délután lesz Budapesten. További információ és jelentkezés Végh Miklós lelkipásztornál.

6. Lelkészi hivatal

Lelkészi Hivatalban jelenléti ügyintézésre továbbra is előzetes időpontegyeztetés alapján van lehetőség. Kérjük a Lelkészi Hivatalba látogatás előtt mindenképpen kérjetek telefonon vagy e-mailen időpontot irodavezetőnktől!

7. E-mail lista.

Kérjük, hogy akik még nem kapják meg e-mailes heti körlevelünket, de szeretnék megkapni ebben a formában is az igehirdetést és gyülekezetünk híreit, gyülekezetünk e-mail címére küldjék el e-mail elérhetőségüket!

 

Szolnoki Református Egyházközség