Oldal kiválasztása

HIRDETÉSEK

2021. SZEPTEMBER 26.

1. Adományok és önkéntes szolgálatok

Köszönjük a gyülekezet nevében az úrasztalát díszítő virágot, egyben szeretettel köszönünk minden adományt és segítséget, amit az elmúlt időszakban ajánlottak fel a Testvérek! Az adományok, szolgálatok hálaáldozatként szolgálják Isten dicsőségét és a gyülekezet épülését!

2. Alkalmaink szeptember 27 – október 03. 

Hétfő                18.00 KórusHittanterem

Kedd                 07.30 Keddi kiscsoportNagyterem

                          18.00 Dömösi körNagyterem

Szerda              18.00 Szerdai kiscsoportokNagyterem

Csütörtök        09.00 Bibliakör – Szandaszőlős

                          16.00 Simeon és Anna kör – Nagyterem

Vasárnap          09.00 Zenés gyerekreggeliNagyterem

                          10.00 Családi istentisztelet Templom

                          10.20 Gyermek istentiszteletek – Gyülekezeti ház

                          15.00 Istentisztelet – Szandaszőlős

3. Családi vasárnap

Október 3-án ismét családi vasárnapot tartunk a református templomban és gyülekezeti házban gyülekezetünk járványhelyzet előtti rendje szerint. 9 órakor zenés reggelire várjuk a gyerekeket, családokat a nagyterembe, 10 órakor közösen kezdjük az istentiszteletet a templomban, majd a gyerekek a keresztelő után a gyülekezeti házba mennek át gyermek istentiszteletre. Istentisztelet után mindenkit szeretettel várunk kávé és tea melletti beszélgetésre, ismerkedésre a nagyterembe.  

4. Konfirmáció 

Ebben a tanévben is elindítjuk ifi konfirmációi felkészítőnket. A konfirmáció a „hittanos” gyermekkorból az ifjú gyülekezeti tag korba való átmenet alkalma. Maga a szó megerősítést jelent. Isten Szentlelke ébreszti és erősíti meg hitünket a Biblia üzenete által. Éppen ezért a konfirmáció annak, aki nyitott szívvel figyel a felkészülés során a hitre jutás alkalmává lehet. A felkészítés során hetente egy délután várjuk a fiatalokat kb. másfél órás találkozóra, amelyen életkérdéseinkre a Biblia válaszát keressük közösen beszélgetve, énekekkel, játékokkal erősítve a fiatalok közösségét is. Ezen kívül időnként szeretnénk további közös programokra is meghívni őket. A konfirmációi felkészítésre, amely gyülekezetünkben két évig tart, legkorábban 7. osztályos korban lehet jelentkezni.

Kérjük, hogy amennyiben szeretnének konfirmációi felkészítésre jelentkezni, jelezzék azt szeptember 30-ig gyülekezetünk e-mail címén, vagy telefonon a Lelkészi Hivatalban.

5. Kereszt-kérdések

Október 7-én, csütörtökön 18 órakor a gyülekezeti ház nagytermében ismét elindítjuk a KERESZT – KÉRDÉSEK tanfolyamot. A 10 hetes sorozat alkalmain elhangzó előadások és az azokat követő beszélgetések során a keresztyén hit leglényegesebb kérdéseit járjuk körül: Kicsoda Jézus? Miért jött? Mit jelent őt követni? Szeretettel ajánljuk a sorozatot felnőtt keresztség vagy konfirmáció iránt érdeklődőknek, hittanos gyermekek szüleinek és mindenkinek, aki érdeklődik az iránt, hogy mit jelent valójában keresztyénnek (Krisztus követőjének) lenni. A kezdő alkalom után a sorozatot a következő héttől szerda esténként 6 órakor tervezzük folytatni gyülekezetünk életrendjének változása miatt.

További információ és jelentkezés Végh Miklós lelkipásztornál. Minden érdeklődőt szeretettel várunk. Az iratmissziós asztalon található hirdetőlapokkal továbbadhatjuk másoknak is a meghívást!

6. Lelkészi hivatal

Lelkészi Hivatalban jelenléti ügyintézésre továbbra is előzetes időpontegyeztetés alapján van lehetőség. Kérjük a Lelkészi Hivatalba látogatás előtt mindenképpen kérjetek telefonon vagy e-mailen időpontot irodavezetőnktől!

7. E-mail lista.

Kérjük, hogy akik még nem kapják meg e-mailes heti körlevelünket, de szeretnék megkapni ebben a formában is az igehirdetést és gyülekezetünk híreit, gyülekezetünk e-mail címére küldjék el e-mail elérhetőségüket!

 

Szolnoki Református Egyházközség