Oldal kiválasztása

HIRDETÉSEK

2022. Március 27.

1. Adományok és önkéntes szolgálatok

Köszönjük a gyülekezet nevében az úrasztalát díszítő virág felajánlását, egyben szeretettel köszönünk minden adományt és segítséget, amit az elmúlt időszakban ajánlottak fel a Testvérek! Az adományok, szolgálatok hálaáldozatként szolgálják Isten dicsőségét és a gyülekezet épülését!

2. Alkalmaink március 28 – április 3.

Hétfő                      18.00 KórusHittanterem
Kedd                      07.30 Kedd reggeli bibliakörONLINE!
                                18.00 Dömösi körNagyterem
Szerda                    18.00 Kereszt-kérdések pluszTanácsterem
                              18.00 Szerdai bibliakörONLINE!
Csütörtök              09.00 Bibliakör – Szandaszőlős
                                16.00 Simeon és Anna kör – ONLINE!
Vasárnap              10.00 Istentisztelet Templom
                                10.00 Gyermek istentiszteletek – Gyülekezeti ház
                              15.00 Istentisztelet – Szandaszőlős

               

Gyülekezeti kiscsoportjaink saját körükben döntenek arról, hogy jelenléti vagy online formában folytatják találkozásaikat.
Továbbra is kérjük, hogy fokozottan ügyeljenek arra, hogy lázas, hurutos tünetekkel ne jöjjenek a közösségbe. Vigyázzunk egymásra!

3. Segítség az Ukrajnában dúló háború áldozatainak 

Tovább folytatjuk az adománygyűjtést az Ukrajnában dúló háború kárvallottjainak megsegítésére. Tartós élelmiszert, illetve tisztálkodási szereket gyűjtünk hivatali időben a Lelkészi Hivatalban. Aki pénzadományt készpénzben a lelkészi hivatalban átutalással egyházközségünk számláján fogadunk. Az átutalás közleményébe mindenképpen írják be: „háború károsultjai”. Köszönjük az eddigi adományok felajánlását!

4. Parókiafelújítás.

Hamarosan kivitelezési szinten is megkezdjük gyülekezetünk idei nagy gazdasági feladatát a parókia felújítását. A beruházás során elsődleges szempontunk az épület hosszútávú megőrzése (vízvédelem: tetőcsere és utólagos szigetelés) és a gyülekezet jövőbeni anyagi terheinek csökkentése, a gazdaságos üzemeltetés lehetővé tétele (alternatív fűtés, földhő, napelem) Tesszük ezt műemlékvédelmi kötöttségekkel megterhelve. Kaptunk támogatást, de a bennünket körülvevő válság rendkívül nehézzé teszi a helyzetünket. Kérjük a testvérek imádságát, illetve a gyülekezetben a gyülekezet életére befizetett és a szeretetszolgálati adományok mellett ebben az évben erre a célra kérjük a testvérek támogatását. 

 

5. Táboraink 2022. nyarán

Július 4-től 8-ig az 5-9 éves korosztályt itt helyben napközis táborba, a 10-14 éves korosztályt pedig a Sirokon szervezett táborunkba várjuk. Bővebb információ és jelentkezési lap gyülekezetünk honlapján (szolnokref.hu) a gyülekezeti élet/regisztráció nyári táborokra menüpont alatt található.

 

Gyülekezeti tábor – Tiszafüred 2022. július 11-15.

A gyülekezet közösségének erősítésére sok év szünet után újra gyülekezeti tábort szervezünk. A táborba szeretettel várjuk minden korosztály jelentkezését.

 A jelentkezéssel kapcsolatos információkat és a jelentkezési lapot nyomtatott formában a templomi iratmissziós asztalon illetve a Lelkészi Hivatalban, elektronikus formában pedig gyülekezetünk honlapján találnak az érdeklődők.

Azok, akik nem tudnak részt venni a táborban, de szeretettel támogatnák nehezebb anyagi helyzetben levők részvételét, szintén a jelentkezési lap megfelelő mezőjének kitöltésével tehetnek erre felajánlást.

6. Borvacsora 2022. április 29.

Gyülekezetünk szeretetszolgálata április 29-én 19 órakor a Galéria étteremben megszervezi a decemberben a járvány miatt elmaradt jótékonysági borvacsorát, melynek borász vendége Bock József lesz Villányból.

A részvételi díj 15.000,- Ft/fő, amely a Lelkészi Hivatalban, a Galéria Étteremben illetve egyházközségünk számlaszámára történő átutalással fizethető be. Kérjük, a közlemény rovatba írják be: „Borvacsora”. További információ gyülekezetünk honlapján található. A gyülekezet segítségét szeretnénk kérni a vacsora tombola ajándék tárgyainak felajánlásában. Kérjük, hogy aki ajándékot szeretne felajánlani, jelezze azt a Lelkészi Hivatalban! 

6. Iratterjesztés – új énekeskönyvek.

Tájékoztatjuk a gyülekezetet arról, hogy iratterjesztésünkben az előrendelések teljesítése után maradt néhány példány az új református énekeskönyvekből, amely szabadon megvásárolható.

 

A Lelkészi Hivatal személyesen és telefonon is egyaránt csak hivatali időben elérhető (hétfő-szerda-péntek 9-től 12-ig; kedd-csütörtök 13-tól 17-ig)

7. Országgyűlési választás – Népszavazás 2022. április 3.

Kérjük Testvéreinket, hogy hitből fakadó felelősségünknek és állampolgári kötelességünknek eleget téve jövő vasárnap vegyünk részt az országgyűlési választáson és a népszavazáson. Fontos, hogy amikor lehetőségünk van rá Istentől kapott bölcsességünk szerint szavazzunk arról, hogy ki hozhasson döntéseket a következő években országunk, nemzetünk sorsával kapcsolatban.

Fontos az is, hogy a népszavazás során egy olyan kérdésben, amellyel kapcsolatban egyre erőteljesebb a nyugatról érkező ideológiai nyomás, vallást tegyünk a házasság, a család, a gyermeknevelés hagyományos bibliai értelmezése és értékrendje mellett.

Szolnoki Református Egyházközség