Oldal kiválasztása

HIRDETÉSEK

2022. ÁPRILIS 3.

1. Adományok és önkéntes szolgálatok

Köszönjük a gyülekezet nevében az úrasztalát díszítő virág felajánlását, egyben szeretettel köszönünk minden adományt és segítséget, amit az elmúlt időszakban ajánlottak fel a Testvérek! Az adományok, szolgálatok hálaáldozatként szolgálják Isten dicsőségét és a gyülekezet épülését!

2. Alkalmaink április 4 – 10.

Hétfő                      17.00 CursilloNagytere
                                18.00 KórusHittanterem
Kedd                      07.30 Kedd reggeli bibliakörONLINE
                                18.00 Dömösi körNagyterem
Szerda                   18.00 Kereszt-kérdések plusz Tanácsterem
                                18.00 Szerdai bibliakörONLINE!
Csütörtök              09.00 Bibliakör – Szandaszőlős
                                17.00 Simeon és Anna kör – ONLINE!
Vasárnap              10.00 Istentisztelet Templom
                               10.00 Gyermek istentiszteletek – Gyülekezeti ház
                             15.00 Ifi istentisztelet nem csak ifjaknak– Nagyterem
                             15.00 Istentisztelet – Szandaszőlős

 

Városi keresztút. A Belvárosi Plébánia szeretettel hívja a város keresztyéneit a hagyományos városi keresztútra, amely április 8-án, pénteken 16 órakor a Vártemplomtól indul.  

 

Továbbra is kérjük, hogy fokozottan ügyeljenek arra, hogy lázas, hurutos tünetekkel ne jöjjenek a közösségbe. Vigyázzunk egymásra!

3. Segítség az Ukrajnában dúló háború áldozatainak 

Tovább folytatjuk az adománygyűjtést az Ukrajnában dúló háború kárvallottjainak megsegítésére. Tartós élelmiszert, illetve tisztálkodási szereket gyűjtünk hivatali időben a Lelkészi Hivatalban. Pénzadományt készpénzben a Lelkészi Hivatalban, átutalással egyházközségünk számláján fogadunk. Az átutalás közleményébe mindenképpen írják be: „háború károsultjai”. Köszönjük az eddigi adományok felajánlását!

4. Parókiafelújítás.

Hamarosan kivitelezési szinten is megkezdjük gyülekezetünk idei nagy gazdasági feladatát a parókia felújítását. A beruházás során elsődleges szempontunk az épület hosszútávú megőrzése (vízvédelem: tetőcsere és utólagos szigetelés) és a gyülekezet jövőbeni anyagi terheinek csökkentése, a gazdaságos üzemeltetés lehetővé tétele (alternatív fűtés, földhő, napelem) Tesszük ezt műemlékvédelmi kötöttségekkel megterhelve. Kaptunk támogatást, de a bennünket körülvevő válság rendkívül nehézzé teszi a helyzetünket. Kérjük a testvérek imádságát, illetve a gyülekezetben a gyülekezet életére befizetett és a szeretetszolgálati adományok mellett ebben az évben erre a célra kérjük a testvérek támogatását. 

5. Táboraink 2022. nyarán

Július 4-től 8-ig az 5-9 éves korosztályt itt helyben napközis táborba, a 10-14 éves korosztályt pedig a Sirokon szervezett táborunkba várjuk. Bővebb információ és jelentkezési lap gyülekezetünk honlapján (szolnokref.hu) a gyülekezeti élet/regisztráció nyári táborokra menüpont alatt található.

Gyülekezeti tábor – Tiszafüred 2022. július 11-15.

A gyülekezet közösségének erősítésére sok év szünet után újra gyülekezeti tábort szervezünk. A táborba szeretettel várjuk minden korosztály jelentkezését.

 A jelentkezéssel kapcsolatos információkat és a jelentkezési lapot nyomtatott formában a templomi iratmissziós asztalon illetve a Lelkészi Hivatalban, elektronikus formában pedig gyülekezetünk honlapján találnak az érdeklődők.

Azok, akik nem tudnak részt venni a táborban, de szeretettel támogatnák nehezebb anyagi helyzetben levők részvételét, szintén a jelentkezési lap megfelelő mezőjének kitöltésével tehetnek erre felajánlást.

6. Borvacsora 2022. április 29.

Gyülekezetünk szeretetszolgálata április 29-én 19 órakor a Galéria étteremben megszervezi a decemberben a járvány miatt elmaradt jótékonysági borvacsorát, melynek borász vendége Bock József lesz Villányból.

A részvételi díj 15.000,- Ft/fő, amely a Lelkészi Hivatalban, a Galéria Étteremben illetve egyházközségünk számlaszámára történő átutalással fizethető be. Kérjük, a közlemény rovatba írják be: „Borvacsora”. További információ gyülekezetünk honlapján található. A gyülekezet segítségét szeretnénk kérni a vacsora tombola ajándék tárgyainak felajánlásában. Kérjük, hogy aki ajándékot szeretne felajánlani, jelezze azt a Lelkészi Hivatalban! 

6. Iratterjesztés – új énekeskönyvek.

Tájékoztatjuk a gyülekezetet arról, hogy iratterjesztésünkben az előrendelések teljesítése után maradt néhány példány az új református énekeskönyvekből, amely szabadon megvásárolható.

 

A Lelkészi Hivatal személyesen és telefonon is egyaránt csak hivatali időben elérhető (hétfő-szerda-péntek 9-től 12-ig; kedd-csütörtök 13-tól 17-ig)

7. Mustármag óvoda beiratkozás

A Mustármag Római Katolikius Óvoda bemutatkozó nyílt napokat tart április 11-tól 13-ig 9 és 11 óra között. a jelentkezők számára a beiratkozás ideje április 25-től 28-ig 8 és 17 óra között. Szeretettel várják az óvodába lépő gyermekek érdeklődő szüleit.

 

A Lelkészi Hivatal személyesen és telefonon is egyaránt csak hivatali időben elérhető (hétfő-szerda-péntek 9-től 12-ig; kedd-csütörtök 13-tól 17-ig)

 

Szolnoki Református Egyházközség