Oldal kiválasztása

HIRDETÉSEK

2022. Augusztus 28.
Egyházmegyei Találkozó jelentkezési SABLON

1. Jelenléti istentiszteletek

Az online lehetőségek mellett szeretettel hívlak benneteket jelenléti istentiszteleteinkre: 
Szeptember 4-én, vasárnap 10 órakor a szolnoki templomban (Sóház utca 2.), 15 órakor a szandaszőlősi gyülekezeti házban (Munkácsy M. utca 26/A), 17 órakor pedig a Nagykörűben a művelődési házban tartunk istentiszteletet. A délelőtti szolnoki istentisztelettel párhuzamosan gyermek istentiszteletet is tartunk óvodás kortól, a kisebbek pedig a baba-mama szobában játszhatnak miközben szüleik hangszórón követhetik az istentiszteletet. 
Ne feledjétek: az online lehetőségek szükség megoldásnak alkalmasak, amikor valaki nem tud eljönni az istentiszteletre, illetve jók arra, hogy emlékeztetőül visszahallgassuk, vagy olvassuk, amit a templomban hallottunk, de nem helyettesítik a személyes jelenléttel való találkozást! Ha csak tehetitek, ne maradjatok ki a jelenléti istentisztelet áldásából! Szeretettel várunk benneteket!

2. Kereszt-kérdések

Október első hetében újra elindítjuk gyülekezetünkben a Kereszt-kérdések tanfolyamot. Ez lehetőséget ad a keresztyénség lényegével való megismerkedésre. Mivel a keresztyén szó krisztusi, krisztuskövető embert jelent, a sorozat középpontjában Jézus Krisztus személye áll. Három fő kérdésre keressük a választ: Kicsoda Jézus? Miért jött? Mit jelent Jézust követni? Eközben a Bibliával, hittel, élettel kapcsolatban felvetődő egyéb kérdések tisztázására is lehetőséget találunk.
A tanfolyamot református lelkipásztor vezeti a legrövidebb bibliai Jézus-életrajz, Márk evangéliuma alapján. A tanfolyam során az előadások mellett, a csoportos beszélgetés, és az egyéni (otthoni) bibliatanulmányozás eszközeit vesszük igénybe. Emellett lehetőséget biztosítunk a négyszemközti lelkipásztori beszélgetésre is. A sorozat része egy szombati konferencia nap is novemberben.
A sorozat elvégezhető a felnőtt keresztségre illetve konfirmációra készülés részeként, de attól függetlenül is.
A tanfolyamon való részvétel díjtalan.
Szeretettel várjuk gyülekeztünk tagjait, és azokat is, akik nem tartoznak gyülekezethez.  Hívjuk azokat, akik semmilyen vallásos előképzettséggel nem rendelkeznek, és azokat is akik sok mindent tudnak már a hitről, Bibliáról, de szeretnék (újra) tisztázni az alapokat.
Isten áldjon meg benneteket és vigyázzon rátok!
Végh Miklós, lelkipásztor
Szolnoki Református Egyházközség