Oldal kiválasztása

HIRDETÉSEK

2022. Február 27.

1. Adományok és önkéntes szolgálatok

Köszönjük a gyülekezet nevében az úrasztalát díszítő virág felajánlását, egyben szeretettel köszönünk minden adományt és segítséget, amit az elmúlt időszakban ajánlottak fel a Testvérek! Az adományok, szolgálatok hálaáldozatként szolgálják Isten dicsőségét és a gyülekezet épülését!

2. Alkalmaink február 28 – március 6.

Hétfő                      18.00 KórusHittanterem
Kedd                      07.30 Kedd reggeli bibliakörONLINE!
                                18.00 Dömösi körONLINE!
Szerda                   18.00 Szerdai bibliakörONLINE!
                                18.00 Kereszt-kérdések plusz – ONLINE!
Csütörtök              09.00 Bibliakör – Szandaszőlős
                                18.00 Bűnbánati istentisztelet, imaközösség
                               a békéért – Nagyterem
Péntek                   18.00 Bűnbánati istentisztelet, imaközösség
                               a békéért – Nagyterem
Vasárnap              10.00 Úrvacsorás istentisztelet Templom
                                10.00 Gyermek istentiszteletek – Gyülekezeti ház
                                15.00 Ifi istentisztelet nem csak ifjaknak– Nagyterem
                              15.00 Úrvacsorás istentisztelet – Szandaszőlős
                               
17.00 Úrvacsorás istentisztelet – Nagykörű               

 

Tartsuk be a járványhelyzetben szükséges óvintézkedéseket!

 

Ifi Istentisztelet nem csak fiataloknak

Az ifjúsági istentisztelet nem korhatárt jelent, hanem az istentisztelet formájára vonatkozik. Ezen az istentiszteleten a megszokott református istentiszteleti formához képest rövidebb, szemléletes igehirdetés mellett személyes élettapasztalatokról szóló rövid beszámolók is megszólalnak, és a közös éneklést ifjúsági zenészeink vezetik. Életkorra való tekintet nélkül szeretettel várunk mindenkit március 6-án, vasárnap, délután 3 órakor a gyülekezeti házba, aki szívesen bekapcsolódik egy ilyen istentiszteleti közösségbe!

                              

3. Segítség az Ukrajnában dúló háború áldozatainak 

Gyülekezetünkben adománygyűjtést indítunk az Ukrajnában dúló háború kárvallottjainak megsegítésére. Tartós élelmiszert, illetve tisztálkodási szereket gyűjtünk hivatali időben a Lelkészi Hivatalban. Aki pénzadományt szeretne felajánlani erre a célra, kérjük, hogy hivatali időben hozza be a lelkészi hivatalba, vagy utalja át egyházközségünk számlájára. Az átutalás közleményébe mindenképpen írják be: „háború károsultjai”. Az adományokat szükség szerint a határon túli szükséget szenvedőknek, vagy a Magyarországon tartózkodó menekülteknek juttatjuk el.

Szeretettel várjuk azok jelentkezését is a lelkészi hivatalban, akik szükség esetén egyeztetett időpontban tudnának segíteni az adományok rendszerezésében és rakodásában.

A sokféle segítség mellett a legfontosabb az, hogy vigyük imádságban ezt a helyzetet, mindazokat, akiket érint, mennyei Atyánk, a mindenség Ura elé, könyörögve a békéért, és a háború miatt szenvedő embertársainkért.  Egyéni imádságaink mellett ezt gyülekezeti imaközösségben is megtehetjük a megszokott alkalmakon túl csütörtökön és pénteken az esti bűnbánati istentiszteletek végén. Szeretettel várunk mindenkit ezekre az alkalmakra is.

4. Táboraink 2022. nyarán

Július 4-től 8-ig az 5-9 éves korosztályt itt helyben napközis táborba, a 10-14 éves korosztályt pedig a Sirokon szervezett táborunkba várjuk. Bővebb információ és jelentkezési lap gyülekezetünk honlapján (szolnokref.hu) a gyülekezeti élet/regisztráció nyári táborokra menüpont alatt található.

Július 11-től 15-ig Tiszafüreden szervezünk gyülekezeti tábort a gyülekezet közösségének épülésére, ahová minden korosztályt szeretettel várunk. A táborról bővebb információval hamarosan jelentkezünk.

Július 31-től augusztus 6-ig ismét lesz Partitúra keresztyén zenei tábor az evangélikus gyülekezettel összefogásban. Jelentkezési lap és részvételi feltételek a Szolnoki Evangélikus Egyházközség honlapján (szolnok.lutheran.hu) a Táborok menüpontban a Partitúra zenei tábor linkre kattintva érhető el.

5. Borvacsora 2022. április 29.

Gyülekezetünk szeretetszolgálata április 29-én 19 órakor a Galéria étteremben megszervezi a decemberben a járvány miatt elmaradt jótékonysági borvacsorát, melynek borász vendége Bock József lesz Villányból. További információ gyülekezetünk honlapján található. A gyülekezet segítségét szeretnénk kérni a vacsora tombola ajándék tárgyainak felajánlásában. Kérjük, hogy aki ajándékot szeretne felajánlani, jelezze azt a Lelkészi Hivatalban! 

7. Parókiafelújítás – segítségkérés a lelkészcsalád átmeneti lakhatásának megoldására

Várhatóan április hónapban megkezdődik a parókai épületének külső-belső felújítása. A beruházás ideje alatt – előre láthatóan ez év végéig – a lelkipásztornak és családjának ki kell költöznie a parókia épületből. A lelkészcsalád átmeneti lakhatásának megoldásában szeretnénk a gyülekezet segítségét kérni. Kérjük, hogy akinek saját vagy ismerősének tulajdonában olyan lakás van, amelyet tulajdonosa bérleti díj nélkül, vagy bérleti díj ellenében fel tudna ajánlani a parókiafelújítás ideje alatt a gyülekezetnek erre a célra, jelezze azt e-mailen, vagy telefonon a lelkészi hivatalban   

 

A Lelkészi Hivatal továbbra is ügyeleti rendben működik, telefonon is csak hivatali időben elérhető (hétfő-szerda-péntek 9-től 12-ig; kedd-csütörtök 13-tól 17-ig)

 

Szolnoki Református Egyházközség