Oldal kiválasztása

HIRDETÉSEK

2022. MÁJUS 8.

1. Adományok és önkéntes szolgálatok

Köszönjük a gyülekezet nevében az úrasztalát díszítő virág felajánlását, egyben szeretettel köszönünk minden adományt és segítséget, amit az elmúlt időszakban ajánlottak fel a Testvérek! Az adományok, szolgálatok hálaáldozatként szolgálják Isten dicsőségét és a gyülekezet épülését!

2. Alkalmaink május 9 – 15.

Hétfő                      18.00 KórusHittanterem
Kedd                      07.30 Kedd reggeli bibliakörTanácsterem
                                18.00 Dömösi körNagyterem
Szerda                   18.00 Kereszt-kérdések plusz Tanácsterem
                                18.00 Szerdai bibliakörONLINE!
                                18.00 Bibliaóra – Szandaszőlős
Csütörtök              09.00 Bibliakör – Szandaszőlős
                                17.00 Simeon és Anna kör – Hittanterem
Vasárnap              09.00 ImaközösségSzeretetszolgálati Központ
                                10.00 Istentisztelet Templom
                                10.00 Gyermek istentiszteletek – Gyülekezeti ház
                                11.00 Szeretetvendégség – Nagyterem
                              15.00 Istentisztelet – Szandaszőlős
                                17.00 Istentisztelet – Nagykörű

 

Továbbra is kérjük, hogy fokozottan ügyeljenek arra, hogy lázas, hurutos tünetekkel ne jöjjenek a közösségbe. Vigyázzunk egymásra!

3. Május 15-én vendégeink lesznek a Molnár Mária Otthonból.

Jövő vasárnap a ceglédi Molnár Mária Református Fogyatékos Ápoló – Gondozó Otthon munkatársai és lakói lesznek vendégeink. A délelőtti istentiszteleten Birinyi Márk az otthon vezetője szolgál igehirdetéssel és mutatja be az otthon és a Magyar Református Szeretetszolgálat munkáját. Az otthon lakói rövid műsorral köszöntik gyülekezetünket. Az istentisztelet után szeretetvendégségen beszélgethetünk vendégeinkkel.

Szeretettel kérjük, hogy aki a szeretetvendégségben süteménnyel tud segíteni, jelezze azt Pálné Évike presbiter testvérünknél.

Az alkalomra mindenkit szeretettel várunk!

4. Kórustalálkozó Cegléd 2022.05.15. 15 óra

Jövő vasárnap délután 3 órakor a Cegléd Nagytemplomi Református Egyházközség gyülekezeti termében egyházmegyei kórustalálkozó lesz, melyen kórusunk is énekelni fog. A szervezők a kórusokon kívül szeretettel várják azokat az érdeklődőket is, akik szeretnének ezen a különleges istentiszteleten részt venni, és meghallgatni a kórusok szolgálatát. Pali?

5. „226 km – vasakarat és hálaének”

címmel Farkas Tibor, gyülekezetünk tagja, a Magyar Honvédség őrnagya tart bizonyságtételt és beszámolót május 20-án, pénteken 18 órakor a Talifish Teaházban (Batthyány u. 8.) hosszútávú triatlon versenyének történetéről. Ezt a versenyt vasember próbának is nevezik. A bizonyságtétel mottója: „Én tehát úgy futok, mint aki előtt nem bizonytalan a cél…” 1Korinthus 9, 26. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!    

6.Parókiafelújítás.

Hamarosan kivitelezési szinten is megkezdjük gyülekezetünk idei nagy gazdasági feladatát a parókia felújítását, melynek során elsődleges szempontunk az épület hosszútávú megőrzése (tetőcsere és utólagos vízszigetelés) és a gyülekezet jövőbeni üzemeltetési terheinek csökkentése (energetikai korszerűsítés, hőszivattyú, napelem).  A műemlékvédelmi kötöttségek és a gazdasági válság nehezíti helyzetünket. Kérjük, hogy imádságukkal, és akiknek lehetőségük van adományaikkal is támogassák a felújítást, hogy a kapott egyházkerületi támogatást kiegészítve minél többet el tudjunk végezni a tervezett munkákból.

7. Segítség az Ukrajnában dúló háború áldozatainak

Tovább folytatjuk az adománygyűjtést az Ukrajnában dúló háború kárvallottjainak megsegítésére. Tartós élelmiszert, illetve tisztálkodási szereket gyűjtünk hivatali időben a Lelkészi Hivatalban. Pénzadományt készpénzben a Lelkészi Hivatalban, átutalással egyházközségünk számláján fogadunk. Az átutalás közleményébe mindenképpen írják be: „háború károsultjai”. Köszönjük az eddigi adományok felajánlását!

A Lelkészi Hivatal félfogadási rendje:

hétfő-szerda-péntek 9-től 12-ig; kedd-csütörtök 13-tól 17-ig

 

Szolnoki Református Egyházközség