Oldal kiválasztása

HIRDETÉSEK

2022. Március 13.

1. Adományok és önkéntes szolgálatok

Köszönjük a gyülekezet nevében az úrasztalát díszítő virág  felajánlását és az úrvacsora előkészítését, egyben szeretettel köszönünk minden adományt és segítséget, amit az elmúlt időszakban ajánlottak fel a Testvérek! Az adományok, szolgálatok hálaáldozatként szolgálják Isten dicsőségét és a gyülekezet épülését

2. Alkalmaink március 14 – 20.

Hétfő                18.00 KórusHittanterem
Kedd                11.00 Ökumenikus istentiszteletVártemplom
                          18.00 Dömösi körONLINE!
Szerda              18.00 Szerdai bibliakörONLINE!
                          18.00 Kereszt-kérdések plusz – Tanácsterem
Csütörtök         09.00 Bibliakör – Szandaszőlős
                           16.00 Simeon és Anna kör – ONLINE!
Vasárnap          10.00 Istentisztelet Templom
                          10.00 Gyermek istentiszteletek – Gyülekezeti ház
                         15.00 Istentisztelet – Szandaszőlős

               

Tájékoztatjuk a gyülekezetet arról, hogy az államilag érvényes járványügyi szabályok enyhítéséhez igazodva gyülekezetünkben is enyhülnek az óvintézkedések. A lezárt padsorokat megnyitottuk, a közös használatú énekeskönyveket újra használatba vesszük, és a maszk viselését mindenkinek saját döntésére bízzuk további rendelkezésig.

Gyülekezeti kiscsoportjaink saját körükben döntenek arról, hogy jelenléti vagy online formában folytatják találkozásaikat.  

Továbbra is kérjük, hogy fokozottan ügyeljenek arra, hogy lázas, hurutos tünetekkel ne jöjjenek a közösségbe. Vigyázzunk egymásra!

3. Segítség az Ukrajnában dúló háború áldozatainak 

Tovább folytatjuk az adománygyűjtést az Ukrajnában dúló háború kárvallottjainak megsegítésére. Tartós élelmiszert, illetve tisztálkodási szereket gyűjtünk hivatali időben a Lelkészi Hivatalban. Aki pénzadományt készpénzben a lelkészi hivatalban átutalással egyházközségünk számláján fogadunk. Az átutalás közleményébe mindenképpen írják be: „háború károsultjai”.

A március 20-i, jövő vasárnapi istentiszteleti perselypénzek zsinatunk elnökségének felhívás szerint szintén ezt a célt támogatják.

A gyülekezet adományainak köszönhetően a múlt héten 1 millió forintot utaltunk át a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálatának kárpátaljai segélyakciójuk támogatására. A természetbeni adományokat is Kárpátaljára juttatjuk el. Köszönjük az adományok felajánlását!   

4. Táboraink 2022. nyarán

Július 4-től 8-ig az 5-9 éves korosztályt itt helyben napközis táborba, a 10-14 éves korosztályt pedig a Sirokon szervezett táborunkba várjuk. Bővebb információ és jelentkezési lap gyülekezetünk honlapján (szolnokref.hu) a gyülekezeti élet/regisztráció nyári táborokra menüpont alatt található.

 

Gyülekezeti tábor Tiszafüred 2022. július 11-15.

A gyülekezet közösségének erősítésére sok év szünet után újra gyülekezeti tábort szervezünk.

A táborba szeretettel várjuk minden korosztály jelentkezését. Mivel ez gyülekezeti tábor ezért a gyermektáborainktól eltérően, kérjük, hogy a gyermekeket, illetve unokákat ne küldjék, hanem hozzák magukkal a táborba.

Terv szerint délelőttönként Istennel és egymással való kapcsolatunkról, illetve küldetésünkről fogunk beszélgetni a Biblia alapján külön felnőtt és gyermek korcsoportban. Délutánonként közös kirándulást, strandolást és egyéb közösségi programokat tervezünk.

A jelentkezéssel kapcsolatos információkat és a jelentkezési lapot nyomtatott formában az iratmissziós asztalon, elektronikus formában gyülekezetünk honlapján találnak az érdeklődők.

Azok, akik nem tudnak részt venni a táborban, de szeretettel támogatnák nehezebb anyagi helyzetben levők részvételét, szintén a jelentkezési lap megfelelő mezőjének kitöltésével tehetnek erre felajánlást.

5. Borvacsora 2022. április 29.

Gyülekezetünk szeretetszolgálata április 29-én 19 órakor a Galéria étteremben megszervezi a decemberben a járvány miatt elmaradt jótékonysági borvacsorát, melynek borász vendége Bock József lesz Villányból.

A részvételi díj 15.000,- Ft/fő, amely a Lelkészi Hivatalban, a Galéria Étteremben illetve egyházközségünk számlaszámára történő átutalással fizethető be. Kérjük, a közlemény rovatba írják be: „Borvacsora”. További információ gyülekezetünk honlapján található. A gyülekezet segítségét szeretnénk kérni a vacsora tombola ajándék tárgyainak felajánlásában. Kérjük, hogy aki ajándékot szeretne felajánlani, jelezze azt a Lelkészi Hivatalban! 

6. Iratterjesztés – új énekeskönyvek. 

Tájékoztatjuk a gyülekezetet arról, hogy iratterjesztésünkben az előrendelések teljesítése után maradt néhány példány az új református énekeskönyvekből, amely szabadon megvásárolható.

A Lelkészi Hivatal továbbra is ügyeleti rendben működik, telefonon is csak hivatali időben elérhető

(hétfő-szerda-péntek 9-től 12-ig; kedd-csütörtök 13-tól 17-ig)

Szolnoki Református Egyházközség