Oldal kiválasztása

HIRDETÉSEK

2022. Március 20.

1. Adományok és önkéntes szolgálatok

Köszönjük a gyülekezet nevében az úrasztalát díszítő virág  felajánlását és az úrvacsora előkészítését, egyben szeretettel köszönünk minden adományt és segítséget, amit az elmúlt időszakban ajánlottak fel a Testvérek! Az adományok, szolgálatok hálaáldozatként szolgálják Isten dicsőségét és a gyülekezet épülését!

2. Alkalmaink március 21 – 27.

Hétfő                18.00 KórusHittanterem
Kedd                07.30 Kedd reggeli bibliakörONLINE!
                          18.00 Dömösi körNagyterem
Szerda              18.00 Szerdai bibliakörONLINE!
Csütörtök         09.00 Bibliakör – Szandaszőlős
                           16.00 Simeon és Anna kör – ONLINE!
Vasárnap          10.00 Istentisztelet Templom
                           10.00 Gyermek istentiszteletek – Gyülekezeti ház
                          15.00 Istentisztelet – Szandaszőlős 

               

Tájékoztatjuk a gyülekezetet arról, hogy az államilag érvényes járványügyi szabályok enyhítéséhez igazodva gyülekezetünkben is enyhülnek az óvintézkedések. Továbbra is kérjük, hogy fokozottan ügyeljenek arra, hogy lázas, hurutos tünetekkel ne jöjjenek a közösségbe. Vigyázzunk egymásra!

3. Segítség az Ukrajnában dúló háború áldozatainak 

Tovább folytatjuk az adománygyűjtést az Ukrajnában dúló háború kárvallottjainak megsegítésére. Tartós élelmiszert, illetve tisztálkodási szereket gyűjtünk hivatali időben a Lelkészi Hivatalban. Aki pénzadományt készpénzben a lelkészi hivatalban átutalássalegyházközségünk számláján fogadunk. Az átutalás közleményébe mindenképpen írják be: „háború károsultjai”.

A március 20-i istentiszteleti perselypénz zsinatunk elnökségének felhívás szerint szintén ezt a célt támogatja.

A gyülekezet adományainak köszönhetően eddig 1 millió forintot utaltunk át a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálatának kárpátaljai segélyakciójuk támogatására. Az eddig összegyűlt természetbeni adományokat a tószegi gyülekezet által indított szállítmányhoz csatlakozva Kárpátaljára juttattuk el. Köszönjük az eddigi adományok felajánlását! 

4. Táboraink 2022. nyarán

Július 4-től 8-ig az 5-9 éves korosztályt itt helyben napközis táborba, a 10-14 éves korosztályt pedig a Sirokon szervezett táborunkba várjuk. Bővebb információ és jelentkezési lap gyülekezetünk honlapján (szolnokref.hu) a gyülekezeti élet/regisztráció nyári táborokra menüpont alatt található.

 

Gyülekezeti tábor Tiszafüred 2022. július 11-15.

A gyülekezet közösségének erősítésére sok év szünet után újra gyülekezeti tábort szervezünk.

A táborba szeretettel várjuk minden korosztály jelentkezését. Mivel ez gyülekezeti tábor ezért a gyermektáborainktól eltérően, kérjük, hogy a gyermekeket, illetve unokákat ne küldjék, hanem hozzák magukkal a táborba.

Terv szerint délelőttönként Istennel és egymással való kapcsolatunkról, illetve küldetésünkről fogunk beszélgetni a Biblia alapján külön felnőtt és gyermek korcsoportban. Délutánonként közös kirándulást, strandolást és egyéb közösségi programokat tervezünk.

A jelentkezéssel kapcsolatos információkat és a jelentkezési lapot nyomtatott formában az iratmissziós asztalon, elektronikus formában gyülekezetünk honlapján találnak az érdeklődők.

Azok, akik nem tudnak részt venni a táborban, de szeretettel támogatnák nehezebb anyagi helyzetben levők részvételét, szintén a jelentkezési lap megfelelő mezőjének kitöltésével tehetnek erre felajánlást.

 

5. Borvacsora 2022. április 29.

Gyülekezetünk szeretetszolgálata április 29-én 19 órakor a Galéria étteremben megszervezi a decemberben a járvány miatt elmaradt jótékonysági borvacsorát, melynek borász vendége Bock József lesz Villányból.

A részvételi díj 15.000,- Ft/fő, amely a Lelkészi Hivatalban, a Galéria Étteremben illetve egyházközségünk számlaszámára történő átutalással fizethető be. Kérjük, a közlemény rovatba írják be: „Borvacsora”. További információ gyülekezetünk honlapján található. Hétfő este 8 órakor a Szolnok Televízió „Hit podcast” című adásában a református borvacsoráról beszélgetünk. Az adás a Szolnok TV youtube csatornáján is elérhető lesz majd.

A gyülekezet segítségét szeretnénk kérni a vacsora tombola ajándék tárgyainak felajánlásában. Kérjük, hogy aki ajándékot szeretne felajánlani, jelezze azt a Lelkészi Hivatalban! 

6. Iratterjesztés – új énekeskönyvek. 

Tájékoztatjuk a gyülekezetet arról, hogy iratterjesztésünkben az előrendelések teljesítése után maradt néhány példány az új református énekeskönyvekből, amely szabadon megvásárolható.

A Lelkészi Hivatal továbbra is ügyeleti rendben működik, telefonon is csak hivatali időben elérhető

(hétfő-szerda-péntek 9-től 12-ig; kedd-csütörtök 13-tól 17-ig)

Szolnoki Református Egyházközség