Oldal kiválasztása

HIRDETÉSEK

2022. Március 06.

1. Adományok és önkéntes szolgálatok

Köszönjük a gyülekezet nevében az úrvacsorai jegyek felajánlását és az úrvacsora előkészítését, egyben szeretettel köszönünk minden adományt és segítséget, amit az elmúlt időszakban ajánlottak fel a Testvérek! Az adományok, szolgálatok hálaáldozatként szolgálják Isten dicsőségét és a gyülekezet épülését!

2. Alkalmaink március 7 – 13.

Hétfő                17.00 CursilloONLINE!
                         18.00 KórusHittanterem
Kedd                07.30 Kedd reggeli bibliakörONLINE!
                          18.00 Dömösi körONLINE!
Szerda              18.00 Szerdai bibliakörONLINE!
                          18.00 Kereszt-kérdések plusz – ONLINE!
Csütörtök        09.00 Bibliakör – Szandaszőlős
                          16.00 Simeon és Anna kör – ONLINE!
Vasárnap          10.00 Istentisztelet Templom
                          10.00 Gyermek istentiszteletek – Gyülekezeti ház
                         15.00 Istentisztelet – Szandaszőlős                 

 

Március 15-én, kedden, délelőtt 11 órakor a vártemplomban ökumenikus istentiszteletet tartunk, ahol városunk közösségében imádkozunk együtt nemzetünkért. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit erre az istentiszteletre.

3. Segítség az Ukrajnában dúló háború áldozatainak 

Gyülekezetünkben adománygyűjtést indítunk az Ukrajnában dúló háború kárvallottjainak megsegítésére. Tartós élelmiszert, illetve tisztálkodási szereket gyűjtünk hivatali időben a Lelkészi Hivatalban. Aki pénzadományt szeretne felajánlani erre a célra, kérjük, hogy hivatali időben hozza be a lelkészi hivatalba, vagy utalja át egyházközségünk számlájára. Az átutalás közleményébe mindenképpen írják be: „háború károsultjai”.

Eddig a természetbeni adományok mellett készpénzben illetve átutalással 663.500,-  Ft-ot adtak a testvérek. Az eddigi adományokat köszönjük, továbbra is várjuk erre a célra a segítséget.

 

Az adományokat a határon túli szükséget szenvedőknek illetve a Magyarországon tartózkodó menekülteknek juttatjuk el.

4. Táboraink 2022. nyarán

Július 4-től 8-ig az 5-9 éves korosztályt itt helyben napközis táborba, a 10-14 éves korosztályt pedig a Sirokon szervezett táborunkba várjuk. Bővebb információ és jelentkezési lap gyülekezetünk honlapján (szolnokref.hu) a gyülekezeti élet/regisztráció nyári táborokra menüpont alatt található.

Július 11-től 15-ig Tiszafüreden szervezünk gyülekezeti tábort a gyülekezet közösségének épülésére, ahová minden korosztályt szeretettel várunk. A táborról bővebb információval hamarosan jelentkezünk.

Július 31-től augusztus 6-ig ismét lesz Partitúra keresztyén zenei tábor az evangélikus gyülekezettel összefogásban. Jelentkezési lap és részvételi feltételek a Szolnoki Evangélikus Egyházközség honlapján (szolnok.lutheran.hu) a Táborok menüpontban a Partitúra zenei tábor linkre kattintva érhető el.

5. Borvacsora 2022. április 29.

Gyülekezetünk szeretetszolgálata április 29-én 19 órakor a Galéria étteremben megszervezi a decemberben a járvány miatt elmaradt jótékonysági borvacsorát, melynek borász vendége Bock József lesz Villányból. További információ gyülekezetünk honlapján található. A gyülekezet segítségét szeretnénk kérni a vacsora tombola ajándék tárgyainak felajánlásában. Kérjük, hogy aki ajándékot szeretne felajánlani, jelezze azt a Lelkészi Hivatalban! 

7. Parókiafelújítás – segítségkérés a lelkészcsalád átmeneti lakhatásának megoldására

Várhatóan április hónapban megkezdődik a parókai épületének külső-belső felújítása. A beruházás ideje alatt – előre láthatóan ez év végéig – a lelkipásztornak és családjának ki kell költöznie a parókia épületből. A lelkészcsalád átmeneti lakhatásának megoldásában szeretnénk a gyülekezet segítségét kérni. Kérjük, hogy akinek saját vagy ismerősének tulajdonában olyan lakás van, amelyet bérleti díj nélkül, vagy bérleti díj ellenében fel tudna ajánlani a parókiafelújítás ideje alatt a gyülekezetnek erre a célra, jelezze azt e-mailen, vagy telefonon a lelkészi hivatalban   

 

A Lelkészi Hivatal továbbra is ügyeleti rendben működik, telefonon is csak hivatali időben elérhető (hétfő-szerda-péntek 9-től 12-ig; kedd-csütörtök 13-tól 17-ig)

 

Szolnoki Református Egyházközség