Oldal kiválasztása

HIRDETÉSEK

2022. December 04.

1. Adományok és önkéntes szolgálatok

Szeretettel köszönünk minden adományt és segítséget, amit az elmúlt időszakban ajánlottak fel a Testvérek! Az adományok, szolgálatok hálaáldozatként szolgálják Isten dicsőségét és a gyülekezet épülését!

2. . Alkalmaink december 5 – 11.

Hétfő                      18.00 KórusHittanterem

Kedd                      07.30 Reggeli bibliakör Szeretetszolgálati Központ

                                09.00 Bibliakör – Szandaszőlős

                                18.00 Dömösi körSzeretetszolgálati Központ

Szerda                   18.00 Mi tesz igazán boldoggá?Szer.szolg. Központ

                                18.00 Bibliakör – Szandaszőlős

Csütörtök              16.00 Simeon és Anna körSzer.szolg. Központ

Vasárnap              10.00 Adventi istentiszteletSzandaszőlős             

                                15.00 Adventi istentisztelet Evangélikus templom

                               15.00 Gyermek istentisztelet – Adapterház

 

Városi adventi gyertyagyújtás alkalmai 2022.  

December 10. szombat 17 óra      – Református gyülekezet

December 16. péntek  14 óra         – Görög katolikus gyülekezet

Mindenkit szeretettel várunk!

3. Jótékonysági borvacsora a parókiafelújítás támogatására

Szeretettel adjuk hírül, hogy  december 9-én, pénteken, 19 órakor a Galéria étteremben ismét megszervezzük hagyományos jótékonysági borvacsoránkat, melynek bevétele ezúttal a parókia felújítását  támogatja.

Köszönjük az eddig felajánlott tombolatárgyakat, és továbbra is a gyülekezet segítségét szeretnénk kérni a vacsora tombola ajándék tárgyainak felajánlásában. Kérjük, hogy aki ajándékot szeretne felajánlani, jelezze azt a Lelkészi Hivatalban! 

4. Adventi adománygyűjtés

Gyülekezetünk szeretetszolgálata természetbeni adománygyűjtést kezd az advent idején. Tartós élelmiszereket – cukrot, lisztet, tésztát, rizst, konzerveket – gyűjtünk, hogy segíteni tudjunk a válságos időszakban a gyülekezet látókörében élő szükséget szenvedőknek.

Emellett a Varga Katalin Gimnázium gyűjtéséhez csatlakozva működőképes zseblámpákat gyűjtünk elemmel együtt (lehetőség szerint plusz tartalék elemmel), amelyekkel a kárpátaljai Munkács környékén élőknek szeretnénk segíteni az áramhiány okozta nehézségeik között. (Ha esetleg valaki használható aggregátort tud felajánlani, az is nagy segítséget jelent ebben a helyzetben Kárpátalján).  Kérjük, hogy felajánlásaikat hivatali időben (hétfő-szerda-péntek 9–12 óra, kedd-csütörtök 13-17 óra) juttassák el a Lelkészi Hivatalba.

5. Református Bibliaolvasó Kalauz 2023.

Iratterjesztésünkben kapható a 2023. évi Bibliaolvasó Kalauz, amely a rendszeres bibliaolvasáshoz nyújt segítséget. Minden napra egy ószövetségi és egy újszövetségi igeszakaszt ajánl elolvasásra az egyikhez rövid magyarázatot is fűzve. Aki a kalauz útmutatása szerint olvassa a Szentírást, 3 év alatt legalább egyszer végig olvassa a Biblia minden könyvét. Emellett, ez a kiadvány egy nagy olvasóközösség részévé is tesz bennünket, hiszen sok ezer testvérünk olvassa minden nap azt az igét, amit ez a vezérfonal ajánl.

 

6. Visszhang 2023. falinaptár

Az Evangéliumot Minden Otthonba Alapítvány a jövő évre is készül színes falinaptárral, amely minden hónapban egy ismert magyar közmondással indított gondolatsorral egy bibliai igéhez érkezik meg. A naptár célja, hogy a Biblia  eljusson üzenete azokhoz is, akik még nem gyakorló hívők, de nyitottak az evangéliumra. A naptár ingyenesen elvihető, de készítői kérik, hogy azt mindenki névre szólóan adja tovább, és vállalja azt, hogy az év során imádságban hordozza, akit a naptárral megajándékozott.  A naptár várhatóan jövő hét végére érkezik meg. Átvételével kapcsolatban érdeklődjenek a Lelkészi Hivatalban!

 

Szolnoki Református Egyházközség