Oldal kiválasztása

HIRDETÉSEK

2023. Április 23.

1. Adományok és önkéntes szolgálatok

Köszönöm a gyülekezet nevében az úrasztalát díszítő virág felajánlását, egyben szeretettel köszönünk minden adományt és segítséget, amit az elmúlt időszakban ajánlottak fel a Testvérek! Az adományok, szolgálatok hálaáldozatként szolgálják Isten dicsőségét és a gyülekezet épülését!

2. Alkalmaink április 24 – 30.

Hétfő                18.00 KórusHittanterem
Kedd                07.30 Reggeli bibliakör Szeretetszolgálati Központ
                          09.00 Bibliakör – Szandaszőlős
                          18.00 Dömösi körSzeretetszolgálati Központ
Szerda              18.00 Kegyelemtől megragadvaSzer.szolg.Központ
                          18.00 Bibliakör – Szandaszőlős
Csütörtök         16.00 Simeon és Anna körSzer.szolg.Központ
                           18.00 Kereszt-kérdések pluszSzer.szolg.Központ
Szombat           10.00 – 16.00 Cursillo országos találkozó
Vasárnap          08.30 ImaközösségSzeretetszolgálati Központ
                           10.00 IstentiszteletTEMPLOM!
                          10.00 Gyermek istentisztelet Gyülekezeti ház
                         15.00 Istentisztelet – SZANDASZŐLŐS!

                                                                                             

 

Újra indult a vasárnapi imaközösség!

Istentiszteleti közösségünk hazaköltözött a református templomba, az istentiszteletet újra délelőtt 10 órakor tartjuk. Így újra megtarthatjuk vasárnap reggeli imaközösségünket.  Jövő vasárnap tehát szeretettel hívjuk a testvéreket közös imádságra reggel 8.30-tól 9 óráig a Szeretetszolgálati Központba.

Emellett újra kihelyeztük a templomban a korábbi gyakorlatnak megfelelően az imakérő dobozt, amelybe mindenkinek lehetősége van imakérését elhelyezni. Ezeket a kéréseket is Isten elé visszük az imaközösség alkalmain.

Szeretettel hívjuk az imaközösségre azokat is, akik (még) nem szeretnének hangosan imádkozni, de jelenlétükkel és testvéreik imádságaira mondott „ámen”-nel bekapcsolódnak az imaközösségbe.

3. Református Cursillo országos találkozó – Szolnok

  1. április 29-én, szombaton 10 órától gyülekezetünk lesz házigazdája a Magyar Református Cursillo országos találkozójának, az Ultreyának. Szeretettel várjuk gyülekezetünkből azokat az érdeklődőket is, akik még nem voltak Cursillon, de szívesen részt vennének ezen az országos eseményen. Kérjük, hogy a szervezést segítve regisztráljanak honlapunkon (szolnokref.hu), illetve internet hiányában jelentkezzenek a Lelkészi Hivatalban. Aki nem vett még rész Cursillo hétvégén, az erre vonatkozó kérdésre a „nem vettem még részt” választ adja meg a jelentkezéskor.

4. Újra gyülekezeti tábor – 2023. augusztus 7 – 11!

A gyülekezet közösségének erősítésére idén nyáron újra gyülekezeti tábort szervezünk.

A tábor időpontja: aug 7. hétfőtől aug 11. péntekig.

Helyszín: Erdélyi Gyülekezet Reménység Szigete – Budapest

A táborba szeretettel várjuk minden korosztály jelentkezését.  (Mivel ez a gyülekezet egész közösségének tábora, ezért a gyermektáborainktól eltérően, kérjük, hogy a gyermekeket, illetve unokákat ne küldjék, hanem hozzák magukkal.) 

Tervezett program: délelőttönként Istennel és egymással való kapcsolatunkról, illetve küldetésünkről fogunk beszélgetni a Biblia alapján külön felnőtt és gyermek korcsoportban. Délutánonként közös kirándulásokat és egyéb közösségi programokat tervezünk.

A részvételi díjról és a jelentkezés módjáról jövő héten adunk hírt.

Végh Miklós lelkipásztor jelenleg a helyszínen van, az Erdélyi Gyülekezet istentiszteltén vesz részt, azután pedig a táborral kapcsolatban egyeztet a házigazdákkal.

5. Iratterjesztés

– Bibliaolvasó Kalauz, Kálvin Kalendárium.

– Bojtor István nyugdíjas lelkipásztor Csak kegyelemből könyve. Jónás próféta története – igehirdetés sorozat. Tékozló fiú története elbeszélésben és színdarabban feldolgozva. A könyv önköltsége 1500 Forint. A könyvre befizetett vételár egy testvérünk felajánlásából a parókiafelújítást támogatja.

 

Szolnoki Református Egyházközség