Oldal kiválasztása

Kereszt-kérdések tanfolyam indul

2022. október 6-án, 18 órakor

Október 6-án, csütörtökön 18 órakor a református gyülekezeti házban (Szolnok Szegedi Kis István köz) újra elindítjuk  a Kereszt-kérdések tanfolyamot, ami lehetőséget ad a keresztyénség lényegével való megismerkedésre. A keresztyén szó krisztusi, krisztuskövető embert jelent, így a sorozat középpontjában Jézus Krisztus személye áll. Három fő kérdésre keressük a választ: Kicsoda Jézus? Miért jött? Mit jelent Jézust követni? Eközben a Bibliával, hittel, élettel kapcsolatban felvetődő egyéb kérdések tisztázására is lehetőséget találunk. 

A tanfolyamot református lelkipásztor vezeti a legrövidebb bibliai Jézus-életrajz, Márk evangéliuma alapján. A tanfolyam során az előadások mellett, a csoportos beszélgetés, és az egyéni (otthoni) bibliatanulmányozás eszközeit vesszük igénybe. Emellett lehetőséget biztosítunk a négyszemközti lelkipásztori beszélgetésre is. A sorozat része egy szombati konferencia nap is novemberben.
A sorozat elvégezhető a felnőtt keresztségre illetve konfirmációra készülés részeként, de attól függetlenül is. 
Szeretettel várjuk gyülekeztünk tagjait, és azokat is, akik nem tartoznak gyülekezethez.  Hívjuk azokat, akik semmilyen vallásos előképzettséggel nem rendelkeznek, és azokat is akik sok mindent tudnak már a hitről, Bibliáról, de szeretnék (újra) tisztázni az alapokat.
Kérjük, lehetőség szerint jelezzétek részvételi szándékotokat e-mail címünkön!

Szolnoki Református Egyházközség