Oldal kiválasztása

Tájékoztatás a 2021. május 2-i gyülekezeti nyitásról

 

Örömmel tájékoztatjuk a Testvéreket, hogy a koronavírus járvánnyal kapcsolatos korlátozások fokozatos magyarországi nyitásával összhangban a Magyarországi Református Egyház Zsinati Elnökségi Tanácsa május 2-től a fokozatos nyitás mellett döntött.

 

Egyházközségünk presbitériuma egyhangú egyetértésben a következőkben szabályozta a fokozatos nyitás rendjét a Szolnoki Református Egyházközségben:

 

Május 2-től ismét tartunk jelenléti istentiszteleteket a templomban és Szandaszőlősön is a járványügyi óvintézkedések betartásával.

 

 • Szeretettel várjuk Testvéreinket az istentiszteletre!
 • Kérjük, hogy szájmaszkot mindenképpen hozzanak magukkal és viseljék azt szabályosan az istentisztelet teljes időtartama alatt!
 • Kérjük, kerüljék a közvetlen érintéssel járó köszönési formákat!
 • Kérjük, tartsunk egymástól 1,5 méteres védőtávolságot!
 • A templomban az előre kijelölt helyeken lehet ülni, ennek betartásában a presbitérium tagjai fognak segíteni az istentiszteletre érkezőknek.
 • Amennyiben a templomban az ülőhelyek elfogynak, a nagyteremben elkészített helyeken lehet helyet foglalni, ahol a Testvérek hang- és képátvitellel követhetik az istentiszteletet.
 • Kérjük, törekedjenek arra, hogy az istentiszteletre időben érkezzenek, hogy az istentiszteletet nyugodt rendben, és időben el tudjuk kezdeni!
 • Kérjük, használják a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítőt!
 • Kérjük, hogy aki lázas vagy hurutos tünetei vannak, maradjon távol az alkalomtól!

 

A presbitérium korábbi határozata alapján az istentiszteletet továbbra is élőben közvetítjük gyülekezetünk facebook oldalán (https://www.facebook.com/szolnokref), hogy segítsünk azoknak is bekapcsolódni az istentiszteletbe, akik a járvány miatt, vagy egyéb okból kifolyólag nem tudnak eljönni a templomba.

 

Az istentisztelettel párhuzamos gyermek istentiszteleteket az iskolák teljes nyitása után, vagyis május 16-tól szeretnénk újra kezdeni. Addig az istentiszteletre érkező gyermekek szüleikkel együtt a templomi istentiszteleten vehetnek részt. A baba-mama szoba megnyitására is csak később kerül sor, erről is tájékoztatni fogjuk a gyülekezetet.

 

A presbitérium határozata alapján május 3-tól megnyitjuk a gyülekezeti házat, lehetővé téve a hétközi kiscsoportos alkalmak megtartását.

 • Minden gyülekezeti kiscsoport saját körén belül megbeszéli, hogy mikortól kezdik újra a jelenléti alkalmak megtartását. Erről folyamatosan aktuális tájékoztatást fogunk nyújtani a gyülekezetnek.
 • Természetesen a kiscsoportos alkalmakat is a járványügyi óvintézkedések következetes megtartásával lehet újra tartani a gyülekezeti házban.

 

Május 3-tól a Lelkészi Hivatal újra kezdi a jelenléti félfogadást a járványügyi óvintézkedések betartásával.

 • A Lelkészi Hivatalban is kötelező a maszk viselése.
 • Az ügyintézésre kizárólag ügyfélfogadási időben van lehetőség előzetes időpontegyeztetés alapján, hogy szervezhető legyen a félfogadás rendje, és elkerüljük a szükségtelen várakozási időt, és a nagyobb csoportosulások kialakulását. Kérjük a Lelkészi Hivatalba látogatás előtt mindenképpen kérjenek telefonon vagy e-mailen időpontot irodavezetőnktől!

 

Isten áldja és őrizze meg életüket!

Szolnok, 2021. április 25.

 

Végh Miklós, lelkipásztor                             Dr. Szabó Károly, gondnok

Szolnoki Református Egyházközség