Oldal kiválasztása

A Szolnoki Református Egyházközség gyülekezeti élete és szolgálata – 2021.03.08. –

 

A fokozott járványügyi korlátozó óvintézkedések értelmében gyülekezetünk továbbra is online és telefonos formában végzi szolgálatát, tartja alkalmait. Kérjük, feltétlenül kapcsolódjanak be online alkalmainkba, vegyék fel, és tartsák velünk a kapcsolatot telefonon, illetve e-mailen, vagy honlapunkon keresztül! A gyülekezet életébe való bekapcsolódásra az alábbi lehetőségek állnak rendelkezésre:

 

Istentiszteletek

– Vasárnap és ünnepnapokon 10 órakor istentiszteletet közvetítünk élőben egyházközségünk facebook oldalán (https://www.facebook.com/szolnokref). Szeretettel várjuk, hogy kapcsolódjanak be – számítógép, laptop, tablet vagy okostelefon segítségével – az interneten keresztül az istentisztelet lehetőségébe. Jézus ezt ígérte: „Ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben: ott vagyok közöttük.”  Máté 18, 20. Hisszük, hogy ez az ígéret igaz, ha egy időben, együtt, őszinte szívvel állunk meg előtte, rá figyelve, akkor is, ha ezt fizikailag nem egy helyen tesszük.

– Az istentisztelet videófelvételét közzé tesszük honlapunkon (szolnokref.hu), youtube csatornánkon és egyházközségünk facebook oldalán is, hangfelvételét meghallgathatják, az igehirdetés írott formáját elolvashatják honlapunkon.

– Vasárnaponként a Szolnok Televízió ökumenikus istentiszteletet sugároz.

– Szeretettel ajánljuk figyelmükbe a Magyar Televízió által közvetített, illetve a Magyarországi Református Egyház honlapján közzétett istentiszteleteket is.

 

Hétközi kiscsoportos alkalmak

Hétközi kiscsoportos alkalmainkat online videó beszélgetés formájában tartjuk:

– Hétfő 18.00 Cursillo csoport. Kapcsolattartó, hitmélyítő alkalom a cursillo tanfolyamon már részt vettek számára.

– Kedd 07.30 A kedd reggeli csoportban a vasárnapi igehirdetésről beszélgetünk

– Kedd 18.00 Dömösi kör. Szenvedélybetegséggel és életvezetési problémákkal küzdőknek nyújt segítséget befogadó légkörével őszinte, nyílt beszélgetéseivel. A beszélgetéshez nem csak szenvedélybetegek csatlakozhatnak.

– Szerda 18.00 A szerdai csoportokban a vasárnapi igehirdetésről beszélgetünk

– Csütörtök 16.00 Simeon és Anna kör. A gyülekezet szenior köre. A résztvevők életkérdéseikről beszélgetnek egy rövid bibliai bevezető alapján. A beszélgetésbe fiatalabbak is bátran bekapcsolódhatnak.

– Csütörtök 18.00 Kereszt-kérdések. Sorozat a keresztyénség lényegéről. Ezt a sorozatot egészben lehet megérteni, ezért erre az alkalomra új csatlakozókat a sorozat újra elindításakor tudunk fogadni. A jelentkezés folyamatos, az előzetesen jelentkezőket az új sorozat indításakor értesítjük.

– Kedd kivételével minden nap 20.00 Online imaközösség

 

A csoportbeszélgetésekre a csoportvezető küld elektronikus meghívót a résztvevőknek.

Aki szívesen bekapcsolódna online beszélgetésbe, jelezze azt e-mailen nekünk! Megfelelő számú jelentkező esetén a meglévők mellett új csoportot is indítunk.

 

Gyülekezeti hírlevelek

– Az internettel rendelkezők számára e-mailen hetente legalább egy körlevelet küldünk, amely tartalmazza a vasárnapi igehirdetést elgondolkoztató kérdésekkel és az aktuális gyülekezeti híreket. Az e-maileket adatvédelmi okokból úgy küldjük, hogy mindenki csak a saját címét látja. Kérjük, hogy aki rendelkezik e-mail címmel jelezze azt a Lelkészi Hivatalban, illetve jelezzék azt is, ha tudnak olyanról, aki szívesen kapna egyházközségünktől e-mailen körlevelet!

– Az internettel nem rendelkezők számára postai levél formájában juttatjuk el a vasárnapi igehirdetést és gyülekezetünk legfontosabb híreit. Kérjük, hogy amennyiben tudnak olyanról, aki szeretné ezt a levelet postán megkapni, jelezzék azt a Lelkészi Hivatalban!

 

Telefonos és online lelkigondozás

– Ebben az időszakban telefonon vagy online videóbeszélgetésen keresztül ajánljuk fel a beszélgetés és imádság lehetőségét hitbeli, lelki és élethelyzeti kérdésekben, nehézségekben. Ezzel kapcsolatban hívjanak bennünket elérhetőségeinken!

 

Lelkészi Hivatal

– Lelkészi Hivatalunk online illetve telefonos félfogadást tart. Kérjük, hogy kéréseivel, kérdéseivel feltétlen keressen bennünket telefonon, illetve e-mailen vagy honlapunkon keresztül! Amennyiben feltétlen személyes találkozásra van szükség az ügyintézéshez, azt egyedileg egyeztetjük telefonon. 

– A református temetési szolgálatokat elvégezzük a járvány idején is az érvényes óvintézkedések betartásával.

– Kérjük, amennyiben módjukban áll egyházfenntartói járulékukat, adományaikat utalással fizessék be.

 

Szeretetszolgálat 

– Diakóniai csoportunk továbbra is végzi a Magyar Élelmiszerbankkal és az Aldi áruházzal együttműködésben a megmaradt pékáruk és zöldség-gyümölcs kiosztását a járványügyi szabályok betartásával.

 

Imádkozzunk a betegekért és a betegeket gyógyítókért, a veszélyeztetettekért, azokért, akiket nehéz helyzetbe hoznak a szükségintézkedések. Imádkozzunk gyülekezetünkért, városunkért, népünkért, egyházunkért, vezetőink számára Isten útmutatásáért ebben a helyzetben. Imádkozzunk azért, hogy mennyei Atyánk könyörüljön rajtunk, népünkön, ezen a világon, erősítse meg belé vetett bizalmunkat és szabadítson meg bennünket!

 

Kérjük, hogy jelezzék, ha segítségre van szükségük, illetve, ha segítségre szoruló emberről tudnak környezetükben!

 

“Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.” 2Timótheus 1, 7.

 

Isten áldja és őrizze meg életüket!

 

Végh Miklós                                                                                        Dr. Szabó Károly

            lelkipásztor                                                                                                  gondnok

 

Szolnoki Református Egyházközség